back to top

Savo Milošević prvi put govorio na okupljanju Zmajeva: Gdje vidi prednost Bosne i Hercegovine?

Savo Milošević je na početku govorio gdje vidi prednost Bosne i Hercegovine u meču protiv Ukrajinaca u baražu Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

– Vidim našu šansu u taktičkoj disciplini i i prekidu. Mislim da tu možemo biti u prednosti. Neću ponavljati domaći teren, to mi stalno zamjerate, ali i on je sigurno na jedan način naša prednost, rekao je Savo Milošević.

Na pitanje da li je problem to što reprezentacija ne trenira nikako na Bilinom polju pred utakmicu Milošević kaže:

– Nismo trenirali ni kada smo bili u Zenici, u sportskom centru smo trenirali. Ne vidim problem. Teren poznaju naši igrači. Apsolutno nije problem, ni ne razmišljam o tome.

Za većinu igrača u reprezentaciji ovo je prilika da vide po prvi put veliko takmičenje, a Milošević smatra da je ovo velika utakmica i za Edina Džeku, koji ima 37 godina, ali još nije učestvovao na Evropskom prvenstvu. 

– Ja ću se zaista potruditi. Ja mislim da je ovo najbitnija utakmica i za Edina Džeka koji ima 37 godina i ima šansu da ode na EURO. Odlazak na veliko takmičenje je samo po sebi velika stvar.Veliki su to igrači, ali nisu bili na velikom takmičenju. Motiv kod svakog od njih bi trebao da je na visokom nivou. Ja sam kroz razgovor sa njima vidio da dolaze sa velikom željom. To neće biti problem. Važnost i težina utakmice, neće biti lako sigurno, i zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali sve se to može prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama i insistirao sam da i na prethodnim utakmicama zaslužimo neke stvari. To će nam se vratiti. Ako želimo dobar rezultat, moraćemo ovdje da platimo, a to podrazumjeva ogromne žrtve ako želimo dobar rezultat.

Zna Savo Milošević kako želi igrati protiv Ukrajine.

– Vjerujte mi na riječ. Potpuno mi je kristalno jasno šta treba da radimo. Mi treneri, selektori pogotovo, kukamo na nedostatak vremena, treninga. Za ovo što smo spremili ne treba puno vremena, tri stvari ofanzivno, tri defanzivno. Treba nam taktička disciplina, ali vrlo jascno i koncizno znamo šta trebamo i na koji način.

Smatra Milošević da medijski napisi u ukrajinskim medijima nisu realna slika njihove pripreme za utakmicu. 

– Ne vjerujem ja u priču da su nas potcijenili. Možda žele da nas opuiste. Ne želim da se bavim tim stvarima i protivnikom na taj način. Bavimo se ekipom, igračima, ali tim stvarima ne. Nijedna priča nas neće opustiti.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba