back to top

SAZNAJEMO: Kada će biti donesena odluka o sankcijama za Sarajevo?

Kao što je poznato susret je prekinut u sudijskoj nadoknadi, kada su nezadovoljni suđenjem Matea Muse i njegovih pomoćnika, fudbaleri Sarajeva napustili teren na Koševu.

Kako praksa nalaže, nakon odluke, koja će sasvim sigurno glasiti 0:3 za Borac, cijeli predmet se prosljeđuje Disciplinskoj komisiji N/FS BiH.

Oni će dalje razmatrati sankcije za tim sa Koševa.

Kako saznajemo, na “meti” disciplinaca su Ismir Mirvić, Senijad Ibričić i Simon Rožman i od njih će se tražiti odgovornost, odnosno ko je bio nalogodavac izlaska sa terena. S tim u vezi će se tražiti njihova očitovanja, a nakon toga će biti poznate eventualne sankcije. Dijapazon kazni je širok i kreće se od novčanih kazni do suspenzija obavljanja funkcija u bh. fudbalu.

Paralelno će se voditi i proces protiv kluba, a sigurno je da Sarajevu slijedi novčana kazna u skladu sa pravilnikom, ali ono što sviju u klubu može zabrinuti je i mogućnost oduzimanja do čak 12 bodova. U zavisnosti od kazne ovisit će svakako i njihov plasman na ligaškoj tabeli, što će dodatno zakompikovati situaciju, koja je kulminirala sinoć.

Sve odluke bi, kako nam je potvrđeno, trebale biti poznate do naredne srijede, do kada bi trebale biti saslušane sve strane, te donesene mjere.

Sigurno je da se na tome neće završiti, jer će uslijediti žalbe i nove sjednice, tako da možemo očekivati novu trakavicu u bh. fudbalskom takmičenju.


sport1.oslobodjenje.ba