back to top

Selver Hodžić: Srcem uz Bosnu i Hercegovinu

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu danas je generalni sekretar Adnan Džemidžić ozvaničio saradnju sa novim selektorom ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Selverom Hodžićem, sa kojim je potpisan ugovor.

Ovaj mladi stručnjak je istakao da je ponosan što će sa klupe predvoditi nacionalni tim svoje zemlje:

Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane ovo je velika stvar za mene i nastojaću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske „A“ reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega. Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja, kaže Hodžić, pa nastavlja:

Već sam kontaktirao reprezentativke sa ciljem da ih odmah upoznam sa načinom na koji ćemo da radimo i vjerujem da ćemo sa dobrom energijom i zajedništvom moći da napravimo velike stvari.

Selver Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švajcarske Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje se osim sa dječacima susreo i sa radom sa mladim fudbalerkama.

Vodio je seniorski tim SC Buochs i ženski tim FC Aarau, te je bio pomoćnik u stručnom štabu ženske „A“ reprezentacije Švajcarske sa kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu


sport1.oslobodjenje.ba