back to top

Sergej Barbarez o Vici Zeljkoviću: S te strane ga moram pohvaliti, oduševio me time što je…

Barbarez je prije nekoliko dana postao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u razgovoru za Novu BH poručio je kako su tekli pregovori i da ga je predsjednik Saveza Vico Zeljković maksimalno ispoštovao tokom istih.

S te strane stvarno moram pohvaliti predsjednika jer je ispoštovao tu proceduru. Tražio sam neko vrijeme za razmišljanje da se fokusiram i da sebe nađem u svemu. Sve je ispalo kako smo se dogovorili i kad sam rekao konačno ‘da‘, to je bilo tri dana pred sjednicu i predstavljanje, sve je bilo kako treba. To su neke stvari koje su me oduševile i ja se nadam da će tako biti i ubuduće.

Rekao je i da je ideja o višegodišnjem ugovoru bila upravo Zeljkovićeva.

– Ne bih ulazio u to šta su prijašnji selektori odbijali, dosta toga je došlo od predsjednika, ideja je bila njegova da konačno na duže staze razmišljamo i ne znam ko ga je savjetovao, ali nama se svidjelo što smo vrlo lako došli na istu etažu razmišljanja, objasnio je Barbarez.

Osvrnuo se i na stručni štab, kao i imena koja će ga činiti. 

– Mirko Hrgović je 100% siguran. On je siguran, naš dugogodišnji igrač koji je sada pod palicom Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji. Oduševljen je idejom, pričom, on će biti jedan od njih, rekao je Barbarez dodavši stručni štab brojati oko 9 ili 10 članova. 

– Ja sam uvijek bio nekog razmišljanja da želim imati pametne i pametnije ljude oko sebe, ja s tim nemam problem. To će biti stručni štab u kojem će svi raditi svoj posao, ističe novi selektor Bosne i Hercegovine.

 


sport1.oslobodjenje.ba