Sergej Jakirović: Nije me niko kontaktirao iz saveza

Sergej Jakirović je za Novu BH govorio o mogućnosti da preuzme selekciju Bosne i Hercegovine.

“Nije me niko kontaktirao. Vidim da dosta mediji to spominju. ja sam prije tri godine bio na razgovoru i onda sam iza toga preuzeo Zrinjski. Sada me niko nije kontaktirao”, započeo je Jakirović i osvrnuo se na to šta bi se desilo kada bi pozitv zaista stigao:

“Rekao bi da me zanima, ali malo je to komplikovano. Ja sam 1.12 preuzeo Rijeke i imam važeći ugovor do 2025. godine. Moralo bi se puno stvari poklopiti da bi otišao iz Rijeke. Niko me nije kontaktirao i naravno da čovjeka to zanima i da mislim da se može nešto napraviti. Hipotetski za sada možemo pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo. ja sam već govorio da je to vrh trenerskog posla. Čovjek ne može birati kada će takav poziv doći”, rekao je Jakirović.

Osvrnuo se i na to šta se mora desiti kako bi se situacija u kvalifikacijama za Euro drastično promijenila u korist Zmajeva.

“Svi su sada udarili na selektora. Nema skidanja odgovornosti ni sa igrača. Ako oni igraju u vrhunskim klubovima i pokazuju kvalitetu, onda u čemu je problem da se to ne pokaže u dresu reprezentacije. Meni to nikada nije bilo jasno. Vi kada izađete na teren igrate za sebe i svoju reprezentaciju. To se na momente pokazivalo da se žrtvuju igrači jedni za druge. Pogotovo protiv Luksembruga to nije bio slučaj i to se vidjelo. Igrači moraju pokazati kvalitetu i najvažnije od svega je igrati za našu porodicu”, rekao je Jakirović.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.


sport1.oslobodjenje.ba