Simon Rožman: Mi smo najveći klub u državi

Simon Rožman, trener FK Sarajevo i Hamza Čataković, prvotimac Bordo kluba, obratili su se prisutnim novinarima na današnjoj konferenciji za medije povodom sutrašnje utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja.

Utakmica između Bordo kluba i Tuzla Cityja se igra sutra na Koševu od 18 sati, a tim povodom je Rožman poručio kako je sutrašnji meč za njegov tim značajan.

Prije svega, želio bih izraziti saučešće porodici našeg bivšeg igrača i trenera Seada Jasenkovića. To je prvo. Što se tiče same utakmice, ona je za nas značajna, a na drugoj strani stoji ekipa Tuzla Cityja. Radi se o dobroj ekipi, koja bi mogla na ovoj utakmici u prvih 20 minuta voditi sa tri razlike. To je sigurno jedan oprez za nas i to je ekipa koja se želi nadigravati, kazao je Rožman, pa dodao:

Što se tiče nas, jako sam zadovoljan sa time šta se dešavalo u posljednjih 14 dana. Jedna jako dobra energija između igrača je bila prisutna, a sada smo dosta vremena proveli zajedno. Igrači se puno bolje poznaju, nekako segmente i zone spajamo u neke sitnice za cjelokupnu priču. Jedva čekamo utakmicu, jer u utakmici u onih 90 minuta se spoji sve šta radimo i kako se ponašamo. Volio bih vidjeti svoju ekipu da što više stvari sa treninga prenosi na teren, jer to izgleda dobro, ne samo dobro, već jako dobro i sadržajno

Rožman se potom osvrnuo na svoju ekipu.

– Što se tiče igrača, jako puno im znači podrška navijača. Ja znam da ovaj termin nije najbolji, znam i da vremenski uslovi nisu idealni. Međutim, ako smo nešto počeli raditi zajedno, šteta bi bila da sada ne idemo u tom smjeru. Na nama je, posebno na igračima, da navijače privučemo na stadion sa našom igrom i energijom, te da zajedno idemo sa tom pričom koju smo počeli, kazao je Rožman, pa dodao:

Što se tiče igrača koji se vraćaju, za utakmicu ne konkurišu Zeljković i Duraković, a Ziljkić se iz reprezentacije vratio povrijeđen. Oliveria ima kartone, dok su svi ostali tu i jako dobro su raspoloženi. Samo se nadam da će ono sa treninga prenositi na utakmicu, odnosno sva ta energija i kvaliteta da dođe na svoje. Volio bih da se to naše zajedništvo koje stvaramo prenosi na utakmice, pa da se na kraju svi zajedno veselimo

Rožman je istakako kako mu je čudno što ekipa Tuzla Cityja na svom kontu ima samo deset osvojenih bodova.

Mislim da se radi o jednoj dobroj ekipi, koja ima dobre pojedince i kvalitet. Međutim, malo je čudno što imaju samo deset bodova. Ipak, na nama je sve to upozorenje, igrači su toga svjesni i na nama je da im ne dozvolimo da se razigraju, te da ih zatvorimo tamo gdje mislimo da trebamo. Trebamo pokazati onaj sadržaj koji će zadovoljiti nas i naše navijače, kazao je Rožman, pa dodao:

Ne bih ja rekao da je blagi pritisak na ekipi. Pritisak je veliki i mi to želimo. Mi smo najveći klub u državi i igrači su svjesni gdje su i šta rade, te šta ljudi, odnosno navijači očekivaju od nas. Na nama je da na svakom treningu i utakmici damo sve od sebe, ali nekad se desi da nas rezultat ne nagradi. Ja želim samo da smo pošteni i da imamo dobru komunikaciju, te da radimo još više nego do sada. Svjesni smo svega, ali moramo sa time da živimo. Dobro je što je tako

Nakon Rožmana, riječ je dobio Čataković, koji je pozvao navijače da dođu na sutrašnju utakmicu. 

– Pozivam navijače da dođu u što većem broju sutra na utakmicu i da nekako nastavimo rekord od 5000 navijača koji dolaze na Koševo, kazao je Čataković, pa dodao:

Što se tiče same pripreme za utakmicu, mislim da smo se stvarno dobro spremili ove dvije sedmice. Puno igrača koji su bili povrijeđeni su se vratili treninzima i mislim da to može biti jako pozitivna stvar za sutrašnju utakmicuKada je u pitanju Tuzla City i utakmice protiv njih, mislim da će biti jedna dobra i otvorena utakmica. Tuzla ima dobre i kvalitetne pojedince, ali mi igramo kući i moramo se tako postaviti od prve minute. Nadam se da ćemo na kraju slaviti pobjedu sa našim navijačima

Na pitanje kako je zadovoljan sa svojim igrama, Čataković je poručio kako uvijek može bolje.

Mislim da uvijek može bolje. Mislim da smo u dobroj atmosferi i da dobro igramo, te sam i ja zadovoljan​, kazao je Čataković. 

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja se igra sutra od 18 sati na Koševu. 


sport1.oslobodjenje.ba