Simon Rožman nakon utakmice pokazao kakav je gospodin: Izvinite, nikada u karijeri nisam…

Bordo tim je slavio rezultatom 3:0, a do pobjede je došao zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu.

Nakon utakmice izjavu za Arena Sport dao je trener Sarajeva Simon Rožman koji je prije osvrta na utakmicu uputio izvinjenje i objašnjenje za prošlosedmičnu situaciju kada nakon susreta sa Veležom nije dao izjavu.

Rožman je rekao da nije bilo do njega, već do PR službe koja ga je praktično odmah odvukla sa terena u press salon.

– Ako mi dozvolite ja bih se stvarno izvinio za prošlu sedmicu i situaciju koja se desila, ali zaista nije bilo do mene nego do PR službe. Nije istina da nisam htio dati izjavu, već su me odmah odvukli u press centar, tako da, vjerujte mi nikada dosad u karijeri to nisam radio i nikada neću, ne ovisi to od pobjede i poraza, nego se stvarno desilo, poštujem PR pravilnik i želio sam to objasniti u startu da ne bi ljudi mislili da nisam htio dati izjavu.

Potom se Rožman osvrnuo na samu utakmicu.

– Prvo poluvrijeme nije išlo u smjeru u kojem smo htjeli, nekako smo prebrzo silili sve situacije koje nismo baš dobro pripremili. U drugom poluvremenu pokušali smo se malo smiriti, spustiti loptu, naći međuprostor i kad smo to uradili, smirili momke koji stvarno imaju veliku želju jer žele pokazati da vrijede, onda smo stigli do rezultata i pobjede. Imamo puno oscilacija, teško je uhvatiti neki kontinuitet dobrih igara, ali pokazali su da imaju kvalitet. Čestitam im, jako bitna pobjeda, hvala i svim navijačima koji su došlo po ovom jako hladnom vremenu. Mislim da smo imali dosta dobar ovaj dio sezone, primili smo jako mali broj golova i imali dosta kvalitetnih predstava i tim dijelom sam zadovoljan. Ali što se tiče gostovanja, tu moramo puno poraditi.


sport1.oslobodjenje.ba