back to top

Sin bivšeg kapetana Hrvatske potpisao za Dinamo

JEDAN je Živković u plavom dresu blistao još u drevno doba Gradjanskog, drugi je ordinirao 1990-ih u počecima Prve HNL, a u povijesnom „timelineu“ purgerskoga kluba svoje je mjesto pronašao i treći prezimenjak koji bi uskoro mogao postati čvrsta armatura maksimirske obrane.

Daroviti stoper Moreno Živković u svibnju će navršiti 19 godina, a već je punih 14 u Dinamu. Ovoga je tjedna potpisao višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom. Izazove seniorskoga nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, dakle još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec.

Živković nije sam

Odmah do Živkovića nalazi se i njegov vršnjak i suigrač još iz predškolskih dana, Luka Lukanić, koji je također registriran 2011. godine, ali šest dana kasnije. Već sljedećeg mjeseca priključio im se i Gabriel Rukavina.U Dinamo sam došao još dok sam imao pet i pol godina, krenuo sam u Otvorenoj školi. Lukanić, Rukavina i ja zajedno smo prošli sve uzraste i jako sam sretan što sam potpisao ugovor, a sigurno je da ću dati sve od sebe da opravdam to povjerenje”, istaknuo je Živković.

Otac mu je bivši kapetan Hrvatske

Za savjet mladi Dinamovac može uvijek pitati svog oca, bivšeg reprezentativca Borisa Živkovića koji je Vatrene u 18 navrata predvodio kao kapetan.

“Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti”, dodao je Živković.

Objava Sin bivšeg kapetana Hrvatske potpisao za Dinamo pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba