Široki Brijeg predstavio novog trenera: Kod mene svaki igrač može napredovati

U press salonu na Pecari u ponedjeljak tačno u podne svečano je predstavljen novi trener NK Široki Brijeg Marijan Budimir koji će povesti Plavo-bijele u novu sezonu.

Na konferenciji za medije uz novog trenera javnosti se obratio i sportski direktor Slavko Brekalo.

– Izuzetno smo sretni i zadovoljni što ovdje možemo predstaviti našega novog trenera Marijana Budimira, jednog od najperspektivnijih mladih stručnjaka na ovim prostorima. Našem novom treneru i njegovom stručnom štabu želim mnogo uspjeha u radu, kazao je Slavko Brekalo.

Budimir u Široki Brijeg stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske ekipe HNK Hajduk Split. Već danas u klupskom kampu Musa-Karačić u 17 sati održat će prozivku i povesti ekipu na prvom treningu.

– Nakon što sam napravio sve u juniorskom fudbalu, osvojili sve trofeje u Hrvatskoj, a onda stiglo i do finala Lige prvaka, rezultata koji će teško neko nadmašiti na ovim prostorima, došlo je vrijeme za iskorak u seniorskom fudbalu. Široki Brijeg je idealna stanica za taj iskorak. Ovo je veliki i trofejni klub na ovim prostorima, istakao je na predstavljanju novi trener Širokog Brijega.

Novi trener Plavo-bijelih dolazi na temelju dogovorene saradnje dvaju klubova.

– Dolazak Budimira prvi je čin dogovorene suradnje Širokog Brijega i Hajduka koja će biti formalizovana u sljedećem razdoblju. Uz razmjenu trenerskog i igračkog osoblja, saradnja će obuhvaćati i razmjenu iskustava te produbljivanje odnosa između dvaju kolektiva. Poseban naglasak bit će stavljen i na trenersku edukaciju između Škola nogometa NK Široki Brijeg i Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna, otkrio je Brekalo.

Stručni štab novoga trenera Marijana Budimira činit će pomoćni treneri Marko Sičić i Wagner Santos Lago, kondicioni trener Mislav Juričević i trener vratara Nenad Džidić.

– Dolazimo raditi i svi zajedno napredovati, kako igrači tako i treneri. Zanima me samo kolektivni uspjeh. Želimo stabilizovati posao i napraviti iskorak za dalje, rekao je Budimir i poručio kako svi igrači mogu napredovati.

– Kod mene svaki igrač može napredovati, neovisno o njegovom broju godina. Svi imaju istu polaznu tačku. U dogovoru sa sportskim direktorom radim na pojačanjima. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka. Vrlo dobro znamo što nam treba i vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetan posao, zaključio je Budimir. 


sport1.oslobodjenje.ba