back to top

Široki Brijeg se oglasio nakon napada na njihove navijače: Smatramo kako ovakva huliganska…

Nakon što su napadnuti navijači Širokog Brijega, popularni Škripari, oglasio se klub sa Pecare saopštenjem za medije.

Kako je objavio Široki Brijeg, sinoć se desio napad na njihove navijače, koji su se vraćali sa utakmice šesnaestine finala Kupa BiH iz Foče, gdje je njihov tim nakon boljeg izvođenja penala savladao Sutjesku. 

Prema tvrdnjama kluba sa Pecare, napad na Škripare se desio u blizini Mostara, a saopštenje za medije Širokobriježana prenosimo u potpunosti.

NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče sa utakmice 1/16 finala Kupa BiH.

Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa i športskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova.

Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine naših navijača nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.

Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim.

Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede, stoji u saopštenju Širokog Brijega.


sport1.oslobodjenje.ba