Sloboda otputovala na pripreme na Kupres: Imamo odličan tim i sjajnu atmosferu

Jutros su fudbaleri FK Sloboda sa puno uzbuđenja krenuli na pripreme na idilični Kupres.

Ekipa će boraviti šest dana na pripremama, a u sklopu tog perioda planirana je i prijateljska utakmica protiv ekipe Troglava u Livnu. 

S obzirom na dosadašnje pripremne utakmice i rad ekipe, stručni štab pod vodstvom trenera Zlatana Nalića izrazito je optimističan pred nadolazeću sezonu.

Nakon intenzivnih priprema u prethodnom periodu, FK Sloboda se susreo sa tri iznimno zanimljive pripremne utakmice. Ekipa je ostvarila pobjedu protiv ekipe Rahića, dok su susreti sa ekipama Bratstva i Budućnosti završeni neriješenim rezultatom. 

Ovo pokazuje da se fudbaleri Slobode nalaze u dobroj formi, te su spremni suočiti se sa svim izazovima koji ih očekuju u nadolazećoj sezoni Prve lige Federacije BiH.

Igrači su iznijeli dosadašnji dio priprema sa velikim entuzijazmom i predanošću. Uvjereni smo da će šestodnevni boravak na Kupresu dodatno podići našu igru i uigranost. Imamo odličan tim, sjajnu atmosferu u svlačionici i veliku podršku stručnog štaba, što je ključ za uspješnu sezonu, poručio je Nalić.

Stručni štab koji prati i usmjerava napredak igrača čine iskusni Mirsad Dedić, Eldin Čengić, Darko Mitrović i Adnan Šubić, dva fizioterapeuta Emir Suljević i Amel Begić i ekonom Edib Džafić. 

Na putu prema Kupresu, Nalić je poveo 25 igrača koji su odabrani zbog svojih vještina, predanosti i potencijala. Uz Azira Muminovića, Faruka Dalipagića, Muhameda Smajića, Eldina Hasanbegovića, Nermina Mujkića, Srđana Vulića, Tarika Kapetanovića, Vuka Vukičevića, Muharema Čivića, Haruna Hadžibeganovića, Jovana Novaka, Alena Kurtalića, Harisa Hasanovića, Dina Kalesića, Ajdina Beganovića, Anesa Vazdu, Kenana Delića, Ardonisa Mućaja, Saida Husejinovića, Ajdina Mujića, Sanjina Lelića, Harisa Dilavera, Kenana Dervišagića, Ajdina Kovačevića i Osmana Sejranić, FK Sloboda može se osloniti na raznovrsnost i kvalitetu svakog igrača kako bi postigli svoje ciljeve u nadolazećoj sezoni.

Fudbaleri, stručni štab i Uprava Fudbalskog kluba Sloboda vjeruju da će ovaj intenzivni period na Kupresu dodatno učvrstiti timsku sinergiju i doprinijeti sjajnoj atmosferi u klubu.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!