back to top

Sport1 – Damir Hadžić: Za mene je Nagrada “Ismir Pintol” važnija od titule

Stigao je u Sarajevo kao anonimus, proveo je devet sezona i odigrao 209 utakmica. Osvojio je Kup BiH, titulu prvaka i nagradu „Ismir Pintol“. Momak iz Željeznog Polja je počeo u Žepču, sticao iskustvo u Čeliku, Đerzelezu, Vratniku, igrao još za Slobodu i završio krug povratkom u matični Žepče. Damir Hadžić je gost 28. epizode podcasta (IN)Direkt.

Razgovarali su o Damirovim počecima i treniranju fudbala u izbjeglištvu u Njemačkoj. Dotakli su se teme Čelika, lijepih i manje lijepih sjećanja koja ga vežu za taj klub, kao i brojnih anegdota. Damir je podijelio kako ga je Kemal Alispahić doveo u NK Đerzelez, promijenio mu poziciju sa napadača na krilo, te ga pozvao u Sarajevo. Uvjeravao je Kemu da nije dovoljno dobar za Sarajevo, ali je Alispahić bio uporan. Damir je pričao o saradnji i odnosu sa Husrefom Musemićem i Mehmedom Janjošem, otkrio koji mu je najdraži gol u dresu bordo kluba i iskreno objasnio razlaz sa Sarajevom.

Godine 2009. dobio je nagradu “Ismir Pintol”.

– To je bilo vrhunsko priznanje. Možda se ne slažemo s navijačima, imamo nesporazume, ali oni su ti koji određuju i zbog kojih na kraju igramo. U tako jakoj konkurenciji i među toliko igrača, dobiti tu nagradu bilo je nešto posebno. Sačuvao sam je kod kuće. Naravno, i titula mi je draga i ima svoju važnost, ali ova nagrada… Navijači su me podržavali svih osam sezona koliko sam proveo u Sarajevu. Čak i danas održavam kontakt s njima, prisjeća se Hadžić.

Damira Hadžića možete poslušati, pogledati i bolje upoznati na stranici www.podcastoslobodjenje.ba, kao i na platformama YouTube, Apple Podcasts, Google Podcast, Deezer, Spotify, Podcast Index, Amazon Music, TuneIn + Alexa, Podcast Addict, Podchaser, Pocket Casts, Listen Notes i Player FM.

Ako ste propustili prethodne epizode podcasta (IN)Direkt-a, možete ih pogledati OVDJE.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Fudbalski.com )