back to top

SPREMITE SE ZA ‘TRANSFER GENERACIJE’: Milan ostaje bez vunderkinda koji postiže 5,5 golova po susretu?!

Sedmostruki prvak Evrope Milan neuobičajeno rizikuje da besplatno izgubi verojatno najvećeg talenta svoje akademije godinama unazad.

Sjajni Frančesko Kamarda (15) od sutra može potpuno besplatno potpisati za neki klub. Naime, mladić je već mesecima u centru pažnje italijanskih medija nakon što je u mlađim kategorijama ‘Rosonera’ dao više od 500 golova sa prosekom od 5,5 pogodaka po susretu.

To ga je dovelo do prebacivanja u juniorski tim Milana, gde je ove sezone postigao 12 golova i postao prvi napadač, premda igra protiv suparnika koji su po četiri godine stariji od njega.

Što se tiče prvog tima, i tu je ispisao istoriju kao najmlađi debitant u Seriji A jer je kao 15-godišnjak zaigrao seniorski fudbal. Međutim, Milan bi od sutra to sve mogao izgubiti.

Pravila kažu da od 10. marta supertalentovani Kamarda može potpisati svoj prvi profesionalni ugovor sa bilo kojim klubom, a Milan još uvek nije postigao dogovor sa mladim napadačem.

Korijere delo Sport navodi da su ga već kontaktirali Mančester Siti, Arsenal i Totenhem Hotspur, a da visoko ga na listi visoko kotira i gradski rival Inter, što bi bila jedna od najvećih izdaja, kada se uzme u obzir koliko Milan očekuje od Kamarde.

www.sportskacentrala.com