back to top

Šta MUP HNK kaže o sinoćnjem napadu na fudbalere Iskre? Korištene baklje i bejzbol palice

MUP HNK se oglasio povodom sinoćnjeg dešavanja u mjestu Masline na putu Mostar – Stolac gdje je napadnut automobil u kojem su bili trojica fudbalera niželigaša Iskre Stolac.

Kako ste već ranije mogli pročitati u saopštenju Iskre, trojica njihovih fudbalera napadnuta su na povratku kući poslije utakmice protiv Lokomotive Mostar. Oni su nakon derbija lige HNK produžili u Vrapčiće na utakmicu Veleža i Borca, a na povratku kući su napadnuti, a za sve krive navijače Zrinjskog, popularne Ultrase. 

– 7.4. 2024. godine, oko 00,10 sati, u PS Stolac je prijavio M.A. (2004) iz Poplašića- Stolac kako je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka. Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu. Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Lice mjesta je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti uviđaj, stoji u saopštenju MUP HNK.


sport1.oslobodjenje.ba