Šta piše u dokumentu kojeg je UEFA poslala na adresu N/FS BiH u vezi sa odigravanjem utakmice protiv Rusije?

Evropska kuća fudbala (UEFA) poslala je N/FS Bosne i Hercegovine odgovor na pitanje da li postoje prepreke za odigravanje utakmice protiv Rusije u St. Petersburgu 19. novembra.

– Ovim putem želimo potvrditi da UEFA nema ništa protiv toga da FS Bosne i Hercegovine odigra prijateljsku utakmicu protiv Ruskog fudbalskog saveza (RFU), na području RFU-a. Doista, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti UEFA-e. Stoga svako odobrenje za domaćinstvo i/ili sudjelovanje u takvoj prijateljskoj utakmici ne utječu i nisu u suprotnosti sa odlukom Izvršnog odbora UEFA-e o suspenziji ruskih ekipa iz UEFA takmičenja.

Na kraju, želimo vas ljubazno podsjetiti da, u skladu sa članoom 6 (6) FIFA pravilnika koji uređuje međunarodne utakmice, potvrda od UEFA-e za domaćina i/ili učešće na utakmici ne podrazumijeva odgovornost UEFA-e u slučaju da se naknadno naiđe na bilo kakva pravna potraživanja. Stoga bismo vas pozvali da se uvjerite da se svi aspekti vezani za sigurnost, ne samo tokom meča već i u samoj pripremi (npr. putovanje u Rusiju i van nje) pravilno obradi i zbrine, stoji u odgovoru koji je dostavaljen generalnom sekretaru Saveza, Adnanu Džemidžiću, a u čijem posjedu je i Faktor.

  (ZVANIČNO) Leotar ostao bez trenera!

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!

Supported by TNT Grupacija