Tanović, član UO FK Željezničar: Saradnja je poslovno-tehničke prirode, nema veze sa investitorom

Novinare je za početak interesovalo da li je ovo ustvari novi investitor.

“Uspjeli smo da smanjimo dugovanja i postavimo temelje za budućnost kluba. Prije nego predstavimo novi stručni štab, želim reći da je njihov angažman nastavak saradnje sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije. Saradnja je poslovno-tehničke prirode i nema nikakve veze sa potencijalnim investitorom. Dosad smo doveli igrača Abdulmalika Al Jabera te će naši juniori nastupiti na turniru u Španiji. Saudijski program vodi Romeo Jozak, vrhunski stručnjak i prijatelj našeg kluba. Sasvim smo sigurni da će ova saradnja stvoriti win-win situaciju i za nas i njih.”

Tanović je istakao da novi trener Abdulhakim Al-Tuwaijri neće odmah sjesti na klupu zbog procedura koje je potrebno završiti.

“Pokrenut ćemo procedure što prije i nadamo se da ćemo to sve završiti do kraja reprezentativne pauze. Nije realno da bude na klupi do utakmice sa Borcem.”

Član Upravnog odbora kluba smatra da je ovo hrabar potez.

“Smatramo da je ovo bio potez koji je opravdan. Sve nosi rizike, naravno. Mislim da smo predvodnici novih poteza, koji su hrabri. Ovo je jak kalibar trenera, sa jakim CV-om. Život i teren će pokazati da li je ovo bila pametna odluka.”

Samir Bekrić ostaje na poziciji sportskog direktora kluba.

“Pozicija gospodina Bekrića nije ugrožena, očekujemo da bude integralni dio ovog projekta.”

A Bekrić je najavio promjene u narednom prelaznom roku.

“Očekujemo jako dobre stvari, pravimo pozitivnu i dobru saradnju sa Saudijskom Arabijom. Sigurni smo da će nam to pomoći da imamo bolju poziciju za dovođenje igraca i riješimo neke probleme. Sad je cilj da se pojačano maksimalno ozbiljno da napravimo što bolje rezultate”, rekao je sportski direktor Plavih.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!