Tegeltija ponovo o borbi sa ‘sarajevskim medijima‘: Omalovažavaju uspjehe našeg kluba

Tegeltija je još jednom okrivio sarajevske sportske portale koji, prema njegovom mišljenju, omalovažavaju svaki uspjeh banjalučkog kluba.

– Ne zna se kome više smetaju uspjesi FК Borac, da li ovim neki kvazi objektivnim sarajevskim sportskim portalima koji se trude da omalovaže svaki uspjeh našeg kluba ili ove domaće „hejtere“ koji jedva čekaju naš prvi poraz? Porazi su sastavni dio igre, svjesni smo da ne možemo sve utakmice da pobijedimo, ali ćemo se potruditi da im to zadovoljsto što duže prolongiramo, rekao je Tegeltija i dodao:

– Smatram da postoji jedan ozbiljan medijski atak od strane sarajevskih sportskih portala i tamošnjih novinara koje ne bih nazvao sportskim novinarima nego političkim. Oni se više bave politikom nego sportom i ponekad sam prinuđen da reagujem na taj način i da iskažem svoj stav prema tom načinu izbještavanja jer je nesporno da je FК Borac ima veoma kvalitetnu ekipu koja, u ovom trenutku, dominira Premijer ligom BiH. Sve one koji to žele da ospore moram da „prozovem, zaključio je prvi čovjek Borca.

Naravno, Tegeltija svaku kritiku na račun sudijskih lakrdija i očiglednih grešaka u korist banjalučkog kluba, a nauštrb drugih klubova, shvata kao atak takozvanog “političkog Sarajeva” na jedan klub, a ne onako kako bi to jedna savjesna i objektivna osoba trebala shvatati. 

No, objektivnost i savjest za neke osobe su nedokučivi elementi. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!