Tegeltija se javio nakon Borčevih priprema na Zlatiboru: Nisam zadovoljan činjenicom…

Dvonedjeljni zlatiborski dril fudbalera banjalučkog Borca priveden je kraju. Treniralo se dva puta dnevno, uigravali su se novi igrači, ali je bilo i onih stvari koje su zadavale brigu stručnom štabu – povrede ih nisu mimoišle. 

Milan Tegeltija, predsjednik FK Borac sumirao je dosadašnji rad tokom pripremnog perioda.

– Nisam zadovoljan činjenicom da nam je veliki broj igrača povrijeđen. Neki, poput Aleksandra Subića i Envera Kulašina, povrede vuku od ranije i tokom boravka na Zlatiboru nisu trenirali sa ekipom, dok su se neki tokom priprema povrijedili. To su Damir Hrelja, Stefan Fićović, Stefan Marčetić i Jovo Lukić koji se povrijedio u prvih pet minuta kontrolne utakmice protiv Radničkog tako da smo tu utakmicu odigrali bez pomenutih igrača i bez klasičnog napadača. Nadam se da će se što prije vratiti u trenažni proces kako bi smo prvu utakmicu sa Austrijom dočekali kompletni, rekao je Tegeltija. 

U redove Borca pristigle su brojne novajlije ovog ljeta, a Tegeltiju raduje odlična atmosfera unutar ekipe.

– Veliki je broj novih igrača koji su dolazili i tokom samih priprema na Zlatiboru i potrebno je vrijeme da se ekipa međusobno upozna i uigra. To je proces i treba strpljenja. Ipak, zadovoljan sam atmosferom, kako onom radnom na treninzima tako i onom međuljudskom van terena, kazao je Tegeltija.

Prelazni rok za Borac još uvijek nije završen. 

– U narednim danima očekujem da se ekipi pridruži još jedan napadač jer smo na toj poziciji deficitarni, a eventualno i još jedan vezni igrač s čim bi smo okončali prelazni rok. Siguran sam da će Borac imati znatno jaču ekipu nego onu od prošle godine. Prvenstvo nam je, ponavljam, prioritet i vjerujem da će ova nova ekipa napraviti iskorak na tabeli, kazao je predsjednik Banjalučana.

Finansije su tema o kojoj se uvijek da razgovarati, a Tegeltija kaže da je, u ovom trenutku, FK Borac potpuno stabilan i lišen bilo kakvih problema na tom polju.

– Finansijska situacija, u ovom trenutku, dobra i Borac je jedan od rijetkih klubova koji je isplatio plate za maj, a za koji dan isplaćujemo i junsku platu. Nemamo dugova prema bivšim i sadašnjim igračima i bavimo se samo svojim redovnim operativnim troškovima, istakao je predsjednik FK Borac. 

Za kraj se osvrnuo na skori početak takmičarske sezone i evropsko gostovanje u Beču.  Otkriva, predsjednik FK Borac, i detalj koji će obradovati sve Borčeve navijače. 

– Mislim da ćemo uspjeti organizovati da se karte za utakmicu u Beču, a sljeduje nam kontigent od 1200 ulaznica, kupuju u Banjaluci, u našem klubu, i preko Predstavništva Republike Srpske u Beču, jer zaista postoji ogroman interes naših navijača za tu utakmicu. Od same utakmice očekujem da će biti teška jer svi smo svjesni kvaliteta Austrije Beč. Ono što očekujem od igrača je da na tim utakmica daju maksimum, da odigraju muški i disciplinovano sa vjerom u sebe pa šta bude, rekao je Tegeltija.


sport1.oslobodjenje.ba