back to top

Toni Karačić obrazložio razloge odlaska iz GOŠK-a: Nema tu nikakvih repova ni…

Nakon ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine, sedam dana pred početak nastavka Premijer lige, GOŠK je saopštio da su se sporazumno razišli sa iskusnim stručnjakom, Tonijem Karačićem.

On je prethodno stigao pred kraj prve polusezone, vodio GOŠK na pet utakmica u Premijer ligi BiH, u kojima je savladao Zvijezdu 09 u gostima i Željezničar u Gabeli, remizirao sa Širokim Brijegom i izgubio od Sarajeva i Zrinjskog.

U razgovoru za portal MeridianSportBH obrazložio razloge odlaska iz GOŠK-a.

– Sporazumno smo napravili dogovor. Nema tu nikakvih repova ni ničega, niti je Kup objektivno imao veze sa tim. Razgovarali smo i sporazumno napravili raskid ugovora, poručio je Karačić.

GOŠK pred nastavak sezone se nalazi na 8. mjestu sa 20 bodova, jednim bodom više u odnosu na 11. poziciju.

Kad sam dolazio, nije situacija bila bolja, čak štaviše. Imali smo seriju od pet utakmica, Zvijezdu u gostima, Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Široki. Napravili smo sedam bodova i mislim da trenutni bodovni učinak maksimalno korektan. Trebaju napraviti kvalitetnu pripremu, da na proljeće imaju 38 bodova kojih sto posto ostavlja u igri. Dakle, šest od 15 utakmica. Sigurno će biti teško, ali objektivno imaju određenu prednost u odnosu na druge klubove, kazao je Karačić, pa dodao:

– Tako da, da sam se preplašio izazova, nisam. Sjeli smo, malo drugačiji pogledi na neko stanje i zahvalili se. Bilo je maksimalno korektno i sa njihove i sa moje strane. Napravili smo nešto što smo se dogovorili.

Kompletan intervju Karačića za portal MeridianSportBH možete pročitati na ovom linku.

Podsjetimo, za Karačićevog nasljednika je jučer imenovan Admir Adžem.


sport1.oslobodjenje.ba