Trener PSG-a i njegov sin šokirali Francusku: Privedeni jer nisu željeli crnce i muslimane u timu!

Aktuelni trener Paris Saint-Germina Christophe Galtier i njegov sin John Valovic-Galtier privedeni su danas zbog optužbi za rasizam, javljaju francuski mediji.

Obojica su uhapšeni u Nici gdje su i počinili navodni grijeh o kojem se počelo pisati u aprilu kada se u medijima pojavio mail nekadašnjeg sportskog direktora Nice Juliena Fournier.
U njemu je Fournier nadređenog Davea Brailsforda obavijestio da mu je Galtier više puta govorio kako jedan nogometni tim ne smije u svojim redovima imati toliko crnaca i muslimana.

Galtierov sin je optužen zbog toga što je baš on Fournieru prvi rekao da je takva situacija neodrživa.
“On mi je neizdrživu situaciju obrazložio tako što mi je rekao: ‘Juliene, ne funkcioniše. Ne shvataš, otac je jučer bio u suzama’. Pitao sam ga o čemu se radi i objasnio mi je: ‘Ovaj tim ne odražava njega i ne možemo ovako nastaviti’. Zamolio sam ga da mi obrazloži dodatno da bih razumio, a on mi je rekao: ‘Sastavio si tim ološa'”, pisalo je u Fournierovom mailu.

Francuska je bila šokirana kada se mail pojavio u javnosti, posebno jer je obilovao sličnim izljevima.

Galtier je za sada samo osumnjičen i pozvan kako bi dao izjavu nakon što su prije njega već mnogi ljudi svjedočili, a kategorički je negirao da je kriv, prenosi Klix.

sport.novi.ba