Tuzla City kreće pripreme, Slavko Petrović predstavljen kao novi trener

Tuzla City počinje sa pripremama, a pred prozivku kao novi šef stručnog štaba predstavljen je Slavko Petrović, iskusni stručnjak koji se poslije dvije i po godine vraća u bh. fudbal.

– Evo mene ponovo u Bosni. Drago mi je da sam došao u klub u kojem je bila već jedna mogućnost da dođem prije nekoliko godina Sada sam tu u jednoj možda nezavidnoj i teškoj situaciji. Ali, ja sam preuzimao klubove koji su bili u još nezavidnijim situacijama, pa smo to rješavali pozitivno. Svakom treneru je u Tuzla Cityju drago raditi jer predsjednik Husić ispunjava trenerima dosta želja i ja se nadam da će i sa mnom biti tako. Jednostavno, da se odradi prelazni rok koji će pomoći da ne čekamo zadnje kolo da se spašavamo, nego mnogo ranije, rekao je Slavko Petrović na konferenciji za novinare, pa dodao:

– Pred nama je mnogo rada. Ovdje smo do 20. januara. Taj dan idemo u Budimpeštu, odatle letimo za Antaliju gdje smo do 3. februara. Za moj pojam pripremem jako kratke. Ja volim raditi pripreme od šest nedjelja, dvije nedjelje uvodnog dijela gdje se radi dosta na atletici, dvije nedjelje u toplijim krajevima i dvije nedjelje gdje se ekipa osvježava i dovodi na vrhunac. Sada imamo četiri nedjelje i četiri dana. Nadam se da ćemo to dobro iskoristiti, ne možemo sve možda odraditi što je trebalo da se odradi, ali biće dovoljno da ekipu dovedemo u dobar stadij i da bude spremna za ono što nas očekuje.

Slavko Petrović ističe da će pojačanja tražiti samo u igračima koji odmah mogu uskočiti u startnu postavu.

– Već 10. imamo kup protiv Veleža u Mostaru i mi ćemo pokušati da doguramo što dalje u Kupu BiH. Za to sigurno skautiraćemo narednih dana ekipu, da vidimo gdje šta fali, gdje možemo da nađemo adekvatne zamjene. Ja sam trener koji neće dovesti niti jednog igrača koji nije pojačanje za prvih 11. Ovdje ima dosta kvalitetnih igrača koji trebaju da se probude, a oni koji budu došli moraju biti igrači za prvih 11. Prvenstvo kreće 17. februara, teško gostovanje kod Borca, ali nadam se da ćemo se uz možda dobar rezultat u Kupu osposobiti da dobijemo dobru atmosferu i da nas ta atmosfera ponese i dovede tamo gdje je naša velika želja da budemo, do šestog mjesta. 

Na prvom treningu Tuzla Cityja pojaviće se 25 fudbalera, 22 igrača i tri golmana, a Slavko Petrović će kroz treninge vidjeti i da li neko od juniora ispunjava njegove zahtjeve za igranje u prvom timu.


sport1.oslobodjenje.ba