Vico Zeljković otkrio do kada je dogovorena saradnja sa Mehom Kodrom

Tim povodom održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio Vico Zeljković, predsjednik krovne kuće bh. fudbala.

Zeljković je izrazio zadovoljstvo postizanjem dogovora sa Kodrom te mu je tom prilikom čestitao na povratku na selektorsku klupu BiH.

– Jako važan dan za fudbal u BiH. Kao što znamo naša selekcija je ostala bez selektora i imali smo zadatak da što prije djelujemo i riješimo to pitanje. Protekli period iskoristili smo da radimo na tom polju, glavni u tome bio je gospodin Misimović koji je obavljao razgovore. Ono što nismo željeli je da kao Savez licitiramo bilo kakvim imenima i na neki način smo bili zaključani za medije povodom toga, ali samo iz razloga što nismo htjeli licitirati bilo kakvim imenima jer smatramo da to nije korektno i nije način na koji se razgovara sa selektorima niti način na koji se dovodi selektor. Ono što mogu reći, a što se naravno i vidi jeste da smo uspjeli okončati posao i da je danas Izvršni odbor FSBiH na prijedlog direktora “A” reprezentacije gospodina Misimovića izabrao gospodina Mehu Kodru za selektora “A” reprezentacije. Dakle, odluka je bila jednoglasna i želio bih iskoristiti priliku da Kodri čestitam na imenovanju za selektora i izrazim zadovoljstvo što smo uspjeli postići dogovor i što ćemo zajedno nastaviti kvalifikacije, rekao je Zeljković i nastavio:

Ono što trebam reći i koristim priliku da se obratim medijima, to je da mi nismo odustali od našeg cilja, a to je plasman na Euro. Naravno da ovakav start kvalifikacija nije bio po planu, ali u svakom poslu, pa tako i u fudbalu, stvari nekad krenu po planu, nekad ne. Ovaj početak kvalifikacija nije bio kakav smo željeli po rezultatima i bodovima. Ne želim ovim putem smanjivati ničiju odgovornost, naravno da mi kao Savez i ja kao predsjednik Saveza stojimo iza naših odluka, tako da sve ono što je bilo dobro, a to je Liga nacija, i sve ono što nije dobro, a to su rezultati u dosadašnjem toku kvalifikacija, svjesni smo svega i pokušavamo svaki put izvući pouke i da ne ponavljamo stvari koje se nisu ispostavile dobrim, rekao je Zeljković.

On je dodao da se svaka odluka donosi sa uvjerenjem da je najbolja za BiH u datom trenutku.

Naravno da se za svaku odluku koja se donosi u datom trenutku misli da je najbolja, pa tako i danas ovdje mislimo da smo uradili najbolju stvar za fudbal u Bosni i Hercegovini i da je gospodin Kodro taj koji ima kapacitet i znanje da našu reprezentaciju, nažalost kažem po prvi put, odvede na Evropsko prvenstvo. Naš dogovor je da gospodin Kodro do kraja kvalifikacija vodi našu reprezentaciju. Koliko će to trajati, to ćemo vidjeti, jer svi znamo da ima i taj baraž, no mi ovdje ne želimo pričati o baražu. Naši ciljevi su jasni, nedvosmisleni, jer želimo da se kroz grupu, dakle drugo mjesto, plasiramo i direktno odemo na Evropsko prvenstvo i svi zajedno vjerujemo da je to moguće te i sama kalkulacija bodova to govori, iako u ovom trenutku stanje na tabeli ne izgleda sjajno, poručio je Zeljković. 

 

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!