(VIDEO) Elvir Duraković: Spreman sam, znam šta želim i dokazat ću to sebi, stručnom štabu i navijačima

Bočni igrač Sarajeva Elvir Duraković konačno se oporavio od povrede i bit će na raspolaganju treneru Simonu Rožmanu za gostovanje kod Zrinjskog u sutrašnjem derbiju. S obzirom na izostanak Slaviše Radovića, Duraković bi u ovoj utakmici trebao dobiti šansu.

Bivši član Igmana optimističan je nakon oporavka od povrede.

“Proveo sam duži vremenski period van terena. Trenutno se osjećam super, sto posto sam spreman za povratak na teren i ovim putem bih želio zahvaliti našem medicinskom timu što me uspio u najkraćem roku oporaviti i spremiti. Nisam svoje igre iz Igmana prenio u Bordo dres. Nažalost, povreda je došla u nezgodnom trenutku, taman kad sam počeo da dižem formu. Međutim, trenutno sam spreman i sretan sam što sam se vratio na teren. Spreman sam sto posto, znam šta želim i to ću dokazati sebi, stručnom štabu i navijačima”, kazao je Duraković, koji je komentarisao i ekipu Zrinjskog:

“Prije svega, želio bih pozvati naše navijače da dođu u što većem broju u Mostar i podrže nas u borbi za nova tri boda. Zrinjski je imao zahtjevan duel protiv ston Ville i tu vidimo neku svoju prednost jer smo odmorniji i svježiji, no to tek trebamo pokazati na terenu. Zrinjski je jako kvalitetna ekipa, bez obzira na umor i povrijeđene igrače, i tu nema mjesta za opuštanje”.


sport1.oslobodjenje.ba