back to top

(VIDEO) Goran Granić: Bili bismo u problemu ako bi se protivniku stalno prilagođavali, svaka utakmica je važna

Goran Granić, trener Posušja, najavio je utakmicu protiv Leotara na stadionu Mokri dolac. 

Bit će to direktan duel timova koji se bore za opstanak, a Posušje će na svom terenu nakon više od sto dana igrati susret pred domaćom publikom.

Govoreći za zvaničnu klupsku televiziju, Granić je poručio kako je iza njegove ekipe poraz od Veleža, te je dodao kako je analizirao susret sa Rođenima.

Svaka utakmica je važna, ali ova je posebno jer igramo protiv direktnih konkurenata. Prva utakmica pred domaćoom publikom nakon 100 dana. Vidjeli smo da su dvije greške usmjerile cijeli meč protiv Veleža. Naš način igre ličio je na ono čemu smo i ranije težili, ali sve je razumljivo, s obzirom na da je to bila prva utakmica nakon priprema. Nekim segmentima smo zadovoljni i to smo dorađivali kako bi naša igra bila još okomitija i konkretnija, kazao je Granić.

On je potom dodao kako se njegova ekipa maksimalno priprema za Leotar.

Pripremamo se maksimalno za Leotar, ali imamo samo jednu utakmicu koja je relevantna. No, ni nju nakon dva crvena kartona koja su dobili ne možemo baš uzeti kao relevantnu. Protivnici su svake sedmice drugačiji, svi imaju svoje specifičnosti i, kad bi im se stalno prilagođavali, bili bi u problemu. Pozivam navijače, treba nam podrška sada, poručio je Granić.

Podsjetimo, utakmica između Posušja i Leotara se igra sutra od 13 sati. 

 


sport1.oslobodjenje.ba