(VIDEO) Kosorić u (IN)Direktu: Pitao sam se gdje sam došao

Kosorić je govorio o izlasku na teren, kada su ih svi gađali flašama, cipelama, papučama, pitao se gdje je došao

Aleksandar Kosorić gost je trećeg izdanja podcasta (IN)Direkt.

Dugogodišnji kapiten Željezničara i jedan od igrača koji su stekli status legende Premijer lige BiH, govorio je o mnogim temama, a naravno najviše se govorilo o timu za koji nastupa, FK Željezničar.

Ekskluzivno je govorio i o odluci da prestane sa igranjem za tim sa Grbavice, pa će mu utakmica koju Plavi u subotu igraju u Gabeli biti posljednja u dresu tog tima.

Iz svoje karijere je, između ostalog, istakao jednu anegdotu tokom igranje u Iraku, kada je nastupao sa svojim klubom u Bagdadu.

“Bio je to moj prvi odlazak u Bagdad. Dolazimo sat i po ranije, stadion pun, 30.000 ljudi. Izlazimo na teren, ne možeš se vratiti u svlačionicu. Gađaju cipelama, papučama, vodom… Pobijedimo, ne možeš izaći iz svlačionice.”

 

@podcast.indirekt “Bio je to moj prvi odlazak u Bagdad. Dolazimo sat i po ranije, stadion pun, 30.000 ljudi. Izlazimo na teren, ne možeš se vratiti u svlačionicu. Gađaju cipelama, papučama, vodom… Pobijedimo, ne možeš izaći iz svlačionice.”  #aleksandarkosoric #iraq  #bagdad #fyp #fypシ゚viral #erbil #erbil_iraq #oslobodjenje #oslobodjenjepodcast #fkzeljeznicar #fkzeljeznicarsarajevo ♬ original sound  – Podcast (IN)Direkt

 

Podcast sa Aleksandrom Kosorićem gledajte premijerno u ponedjeljak od 21 sat na Oslobođenje Podcast kanalu 

Prvu epizodu u kojoj je gost bio legenda Bordo tima Husref Musemić pogledajte na ovom linku

U drugoj epizodi o stanju u bh. fudbalu, ali i svim dešavanjima oko Borca razgovarali smo sa predsjednikom kluba iz Banja Luke, Milanom Tegeltijom, a tu emisiju možete gledati na ovom linku 


sport1.oslobodjenje.ba