(VIDEO) Mujdža o Misimoviću: Kada nije išlo, onda se gleda svaka sitnica i nekad mu se to znalo zamjeriti kao i Džeki

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac, Mensur Mujdža, nedavno je gostovao u Podcastu Inkubator gdje je govorio i o Zvjezdanu Misimoviću.

Na pitanje voditelja da je Misimović često bio kritikovan, Mujdža je istakao da je on veliki majstor sa loptom i da se takav igrač morao istrpiti. 

– Pa mislim da Misimović je takav tip igrača koji je volio igru s loptom i nikada nije volio raditi bez lopte i to djeluje na terenu nekako nezainteresovano. Možda su navijači radili pritisak, on neće,on ne želi, no on je takav tip igrača. I meni je to smetalo nekada, hajde Miske vrati se nazad, vidiš da pušta na sve strane. On je takav tip igrača, kad mu daš loptu, znaš šta od njega možeš očekivati, rekao je Mujdža i dodao:

– Teško je nadomjestiti takvog igrača poput njega pogotovo u Wolfsburgu gdje je imao najbolji dio svoje karijere. Naravno da ćeš istrpiti takvog igrača bez obzira voli li on defanzivno raditi ili ne. Cijela ekipa radi za njega i zna što će ga istrpiti jer s loptom je to kvaliteta koju protivnički timovi nisu uspjeli zaustaviti kao i prekidi. To je preslikao i u reprezentaciju, ali bilo je i trenutaka kada nije išlo onda se sve gleda, svaka sitnica i onda mu se to nekad znalo zamjeriti.

Dodao je da se zna nositi sa pritiskom, te da se ista stvar spoticala i Edinu Džeki. 

– On zna se nositi sa pritiskom i negativnim kritikama, on je to stojički podnosio. Nije mu to smetalo. Isto je bilo i sa Džekom, ista stvar se njemu spoticala, jedan – ogroman napadač, teško je trčati, gore-dole, raditi defanzivno. On je tu da napravi svoj posao, da zabije gol, da zadrži loptu i da razigra saigrače i to je to, završio je Mujdža.

Kompletan razgovor pogledajte ispod teksta, a pitanje o Misimoviću na 24.30. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!