back to top

(VIDEO) Pogledajte novi snimak napada Ultrasa na srednju školu u Mostaru

Incidenti su se dogodili u dvorištu Srednje saobraćajno-mašinske škole kada su Ultrasi napali učenike, prilikom čega je jedna osoba povrijeđena.

Radi se o slučajnom prolazniku Harisu Berhamoviću koji se u trenutku napada zadesio u pomenutoj ulici i sukobio sa napadačima te zadobio povrede kamenom. 

On je u razgovoru za portal Crna-hronika ispričao šta se dogodilo.

Evo me u bolnici sam još. Neka mučnina me drži pa su me zadržali na pretragama. Oko mi je čitavo zatvoreno, gore malo razbijeno ima ožiljaka.

Hoću da kažem da to nije bio obračun, ja sam tuda slučajno prolazio a ta grupa tih navijača Ultrasa, krenuli su napadat školu i profesore.

Upalili baklje, pa su htjeli gađat. Ja sam samo to htio zaustavit, da ne povrijede nekog u školi.

Prvo me jedan udario kamenog u glavu, pa me pokušao udariti nogom u glavu, ali sam podigao gard, no prije toga me kamen pogodio u glavu i oborio na pod.

Kada sam pao, drufi je dotrčao i puko me kamenom. Pokušao sam se poeići, da se vratim malo nazad al su bili brži i pobjegli su.

Nisam nikakav navijač ili član navijača. U policiji mi ništa nisu rekli, kao kontaktirat će me zbog prepoznavanja i to je to, istakao je Berhamović za Crna-Hronika. 

U međuvremenu se pojavio novi snimak incidenta koji možete vidjeti u videoprilogu ispod.

 

 


sport1.oslobodjenje.ba