(VIDEO) Rendulića brine povreda krilnog igrača: Prema prvim prognozama, neće ga biti…

Trener mostarskog Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, komentarisao je pobjedu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine protiv Varaždina.

Susret se igrao dvaput po 60 minuta, a na kraju je pobjedu slavio mostarski sastav rezultatom 3:1 i to zahvaljujući tri pogotka u drugom dijelu. 

– Prvih 30 minuta nismo bili dobri, puno je tu bilo tehničkih grešaka, a onda ne možete izgledati kako treba. U drugih 30 minuta smo to popravili i ušli smo u ravnotežu, 15 od tih 30 smo bili bolji. Drugo poluvrijeme smo bili onakvi kakvi trebamo biti, bili smo agresivni, smanjili smo tehničke greške na minimum, bilo ih je, ali puno manje nego u prvih sat vremena i onda zasluženo pobijedili, rekao je Rendulić i dodao da ga žalosti povreda Ivana Jukića.

Ono što nas ne može veseliti jeste povreda Ivana Jukića, još uvijek ne znamo koliko će odsustvovati, ali prema prvim prognozama dvije do tri sedmice. Zasad smo prolazili bez problema osim ako ne računamo Marina Magdića koji taj problem vuče od pretposljednjeg kola. Marić je imao problem sa aduktorom, ali će se vratiti u ponedjeljak. Ražalostila nas je povreda Jukića, ali Bože moj, moramo se nositi sa tim.

Zrinjski će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati dvomeč protiv prvaka Armenije, ekipe Urartua, a strateg Plemića je istakao da oni nisu bezazlena ekipa. 

– Zasigurno nije bezazlena momčad, imaju tu dva-tri pojedinca koji odskaču kvalitetom, ali daleko je do te utakmice, ima tu još treninga i utakmica da se odradi, dodao je Rendulić. 


sport1.oslobodjenje.ba