(VIDEO) Rožman: Dužnici smo sa igrama na gostovanju

Trener Sarajeva Simon Rožman još jednom se osvrnuo na meč protiv Borca i kako je njegov tim izgledao u ovoj utakmici. 

– Sada smo u miru analizirali utakmicu. Apsolutno nismo zadovoljni prvim poluvremenom, drugo je bilo kakvo želimo. Bili smo sve bolji i bolji i baš sam sretan što smo dali gol. Da je bila koja još minuta tražili bismo i drugi. Kako god, najmanje smo zaslužili bod, rekao je Simon Rožman u osvrtu na utakmicu protiv Borca.

Pred Sarajevom je sada gostovanje kod Posušja, a slovenački stručnjak ističe da su analizirali protivnika.

– Ekipa koja se žali nadigravati. Vidi se u svakom momentu šta žele. Imaju u posljednje vrijeme dosta dobre rezultate, niko ih nije mogao pobijediti kući. Mi smo dužnici sa igrama na gostovanju. U tom smjeru ide naše raspoloženje i ja se nadam da ćemo pokazati jedan dobar gard, jednu dobru energiju, kvaliteta nam ne fali, da odigramo meč na razini i osvojimo bodove.

Nakon Posušja slijedi reprezentativna pauza, gdje Bordo fudbalere čeka još posla.

– Ispred nas je jako bitna utakmica, pa ćemo se onda fokusirati na dalje. Mi kao ekipa smo stekli dosta iskustva kako se ponašati na gostovanju. Nismo bili na svim utakmicama kakvi moramo biti. Najveći fokus je bio na tome. Jedan bitan period je ispred nas da se dignemo na višu razinu. Nekim stvarima nisam zadovoljan i na tome ćemo raditi.

O zdravstvenom biltenu Rožman kaže

– Vraća se Renan. Anđušić, Zeljković i Duraković će pauzirati možda još koji tjedan. Nakon reprezentativne pauze mislim da ćemo i njih vratiti u takmičarski proces.


sport1.oslobodjenje.ba