(VIDEO) Savo Milošević nakon žrijeba: Ima i pozitivnih i negativnih stvari

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnika u polufinalnom susretu baraža za EURO 2024. godine, koji će biti održan u Njemačkoj.

Kuglice žrijeba održanog u Nyonu Zmajeve su spojili sa selekcijom Ukrajine, tako je naša selekcija dobila najtežeg mogućeg protivnika.

Nakon što je održan žrijeb, oglasio se selektor Savo Milošević, koji je poručio kako ima i pozitivnih i negativnih stvari, te je dodao kako su poznate kvalitete selekcije Ukrajine.

 Ima i pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je što smo u polufinalu izvukli jednu od najjačih ekipa, koja se nalazi ovdje među ovih 12 selekcija. To će sigurno biti jako težak meč, svi znamo kvalitete Ukrajine. Ukrajina je vrlo lako da se plasira i kroz grupu, kazao je Milošević, pa dodao:

– S druge strane, igramo kući i prvu i, nadam se, i drugu utakmicu, što jeste prednost u ovakvim utakmicama. Možemo biti umjereno zadovoljni. Imamo dvije utakmice kući, a ako želimo na EURO, to je velika stvar. Neće biti lako i znali smo da neće biti lako, bez obzira na protivnika i da nije to Ukrajina. Ovakav tip baraža je uvijek komplikovan i na jednu utakmicu je jako teško, odnosno psihološki i fizički zahtjevno. Tu nema velikih favorita, tako da mi je drago što obje utakmice igramo kući. 

Podsjetimo, Zmajevi će u baražu za plasman na EURO igrati protiv Ukrajine, a susret je zakazan za 21. mart naredne godine u Zenici.

Igra se samo jedna utakmica. U slučaju prolaska u finale baraža, BiH će igrati protiv pobjednika duela između Izraela i Islanda.


sport1.oslobodjenje.ba