(VIDEO) Sergej Jakirović: Sloboda je uzela bod Sarajevu, imat će pomoć publike u Banovićima

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog kluba je najavio zaostalu utakmicu prvog kola Premijer lige BiH protiv Slobode.

Plemići će sutra gostovati u Banovićima i igrati susret protiv Slobode, koji je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta, a Jakirović je uoči ovog duela poručio kako je stanje u njegovoj ekipi dobro. 

‘‘Stanje u ekipi je dobro. I dalje smo bez Tičinovića i Maglice, ali nam se vraća Ćorluka u konkurenciju, tako da su manje-više svi na dispoziciji‘‘, kazao je Jakirović.

On se potom osvrnuo na ekipu Slobode.

‘‘Imaju dobru energiju, dosta dobro trče i mlađi su od nas, što se vidi na terenu. Trener je isto energičan sa strane. Komazec je tu glavni koji daje golove, sada su doveli Vranješa, pa ćemo vidjeti da li će igrati protiv nas. Bukvić je dobar golman, Delić je dobar izvođač prekida. Tako da oni imaju jedan miks iskustva i mladosti. Sigurno da je nama opomena. Dobili su Borca kući, uzeli su bod Sarajevu u Zenici, tako da imaju jednu fanatičnost u igri. Uz pomoć publike u Banovićima koja je dosta bodri svoju ekipu, morat ćemo maksimalno biti na nivou‘‘, kazao je Jakirović.

  Važna pobjeda Željezničara na gostovanju u Posušju

Da li će biti promjena u ekipu u odnosu na utakmicu protiv Sarajeva, Jakirović je rekao da hoće.

‘‘Naravno da će biti promjena, najviše zbog energije. Međutim, ima nas i želim dati priliku drugim igračima. Možda će nas Sloboda stisnuti u određenim trenucima, ali je bitno da znamo šta radimo. Vjerujem da ćemo mi biti više na lopti. Ovo što sam gledao protiv Sloge, teren je u zadovoljavajućem stanju. Bitno je da lopta može ići‘‘, kazao je Jakirović.

Da li se osjeti doza umora kod nekih igrača poslije utakmice protiv Borca i Sarajeva, Jakirović je poručio sljedeće.

‘Ono što ja vidim, nisu. Vjerujem da ćemo biti na nivou. Ako osjetim da vidim nekoga da je umoran, onda ću nekoga i zamijeniti, te dati priliku drugim igračima‘‘, kazao je Jakirović.


sport1.oslobodjenje.ba

Supported by TNT Grupacija