(VIDEO) Zvonimir Kožulj: Zrinjski je na jednom drugačijem nivou, ciljevi su jasni

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zvonir Kožulj, nedavno se i zvanično vratio u redove mostarskog Zrinjskog, a saradnju sa Plemićima je dogovorio do ljeta 2025. godine.

Kožulj se u redove Zrinjskog vratio poslije 11 godina, a u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju, on je poručio kako nije nikakva tajna da je klub sada na jednom drugačijem nivou.

Nije nikakva tajna da je ovaj klub nakon 11 godina na jednom drugačijem nivou. Već sam spomenuo da mi je iznimna čast da pristupim takvom klubu i vratiti se ovdje. Mislim da naslovi govore za sebe. Što se tiče organizacije, to je potpuno druga dimenzija i čast mi je i zadovoljstvo u ovom trenutku biti dio kluba, kazao je Kožulj.

Kada su u pitanju pripreme Plemića u Svetom Martinu na Muri i porazu od Mure u prvoj pripremnoj utakmici, Kožulj je poručio kako nikada nije lijepo izgubiti, ali ne može reći da je njegova ekipa igrala loše.

– Iskreno, nikada nije lijepo izgubiti, ali ne mogu reći da smo igrali loše. Prva je utakmica i dosta je novih igrača, tako da se još upoznajemo. Što se tiče treninga i načina rada, drago mi je, ajmo reći, da je sve u koraku sa ambicijama koje gaji klub. Mislim da ne bi bilo realno da se spominju neke ambicije i da se ponovi ovo što je klub već ostvario, a da se ne radi jako i kvalitetno. Mislim da ide to sve jedno uz drugo, kazao je Kožulj, pa dodao:

Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Trudit ću se u svakom trenutku i na svaki način da budem od pomoći klubu. To je za mene čast. Kada su u pitanju ambicije, tu barem nema tajni. Cilj je napraviti iskorak u Evropi, a što se tiče lige i Kupa, postoji draž da se to očuva.

Zrinjski će u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv armenske ekipe FC Urartu, a o ovom protivniku Plemića nešto zna i Kožulj.

Iskreno, kao i svi igrači, uvijek imaš neka poznanstva. Mislim da smo i mi odmah probali dobiti neke informacije. Koliko ja znam, radi se o ekipi koja gaji posjed i vole se nadigravati. Po kvalitetu, mislim da smo dobili protivnika po mjeri i da će biti sve na nama. Napravit ćemo sve što treba da prođemo u drugu fazu, kazao je Kožulj. 


sport1.oslobodjenje.ba