Vijest koju su navijači Milana čekali: Ibrahimović dobio ponudu za veliki povratak u klub

Nekoliko mjeseci nakon što je zvanično završio karijeru, Zlatan Ibrahimović je dobio ponudu da se vrati u svijet nogometa, ali na trenersku poziciju u svom Milanu.

Ibrahimović je karijeru završio u Milanu, klubu za kojeg je isticao da najviše voli u karijeri i da ga osjeća svojim domom, a tu će se najvjerovatnije vratiti u dogledno vrijeme. Ipak, na nekoj drugoj funkciji.

Slavni švedski napadač pomogao je Milanu da vrati titulu prvaka Italije nakon 11 godina čekanja, a onda je odigrao još nekoliko utakmica i oprostio se zbog mnogo problema s povredama. No, i danas je rado viđen gost na San Siru, gdje gleda sve utakmice Milana, a prije pet dana bio je i na treningu kako bi igračima pružio podršku uoči duela s Newcastleom u Ligi prvaka.

Sada je pred Ibrahimovićem velika odluka. Kako navodi Tuttosport, Zlatan je dobio ponudu da preuzme određenu trenersku ulogu u Milanu i pomaže treneru Stefanu Pioliju te da vlasnik kluba Gerry Cardinale trenutno čeka njegov odgovor.

Ibrahimović bi se odmah vratio i potvrdno odgovorio na ponudu, da nije drugih poslovnih poduhvata koje trenutno procjenjuje. Kako navodi italijanska štampa, razlog za razmišljanje je taj i što drugi poduzetnički interesi oduzimaju mnogo vremena i morao bi ih se riješiti ukoliko se želi aktivirati u nogometu.

Navijači Milana s oduševljenjem su dočekali ovu vijest i raduju se potencijalnom povratku Ibrahimovića u klub. Ne treba ni naglašavati koliku je važnost Zlatan imao u svlačionici Milana i kad nije igrao za klub zbog iskustva i motivacije koju je izazovao prema ostalim nogometašima, prenosi Klix.

sport.novi.ba