Vinko Marinović prokomentarisao ubjedljiv trijumf protiv BSK-a: Najbitnije je da…

FK Borac danas je na pomoćnom terenu Gradskog stadiona slavio ubjedljiv trijumf protiv BSK-a u prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu zimskih priprema, a konačan rezultat ovog meča je glasio 8:0.

Dva pogotka protiv ekipe sa Čaira je danas postigao Jakov Blagaić, a pored njega, protivničku mrežu su pogađali  Stojan Vranješ, Maks Juraj Čelić, Enver Kulašin, Damir Hrelja, Jovo Lukić i Sebastian Herrera Cardona.

Poslije utakmice, oglasio se i trener Borca, Vinko Marinović, koji je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača.

Sigurno da jesam zadovoljan. Igrači su i u proteklom periodu radili dosta dobro, to su pokazali i na ovoj utakmici. Najbitnije je da su svi zdravi, da nema povrijeđenih igrača uz Đekića koji će nam se pridružiti i priključiti u normalan rad, poručio je Marinović, prenosi MONDO:

Marinović se potom osvrnuo na pripreme u Antaliji koje slijede.

Imat ćemo dobre protivnike, nemamo puno vremena i brzo moramo da hvatamo ono što nam je potrebno, kako bismo došli na nivo na kojem smo bili, pogotovo pred kraj prvenstva. Pred nama su dvije sedmice rada i očekujem da to dosta dobro odradimo i onda nastavimo prvenstvo.

Podsjetimo, Borac će sutra, u ponedjeljak, imati slobodan dan, a u utorak putuje u Antaliju i to na drugi dio priprema. Prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Antaliji će Borac odigrati 25. januara protiv Baltika, člana ruske lige, dok će četiri dana kasnije rival biti Pyunik.

Za drugi februar zakazan je duel sa Tirolom, dan kasnije protivnik Borcu je FC Dynamo Makhachkala, dok će petog februara biti odigrane dvije utakmice.

Osim već dogovorenog meča sa bugarskim Krumovgradom, tog dana će crveno-plavi odmjeriti snage i sa poljskom ekipom Podbeskidzie Bielsko Biala.


sport1.oslobodjenje.ba