back to top

Vlado Jagodić: Svi akteri utakmice nisu bili na nivou

Vlado Jagodić, trener Sloge, oglasio se nakon današnjeg remija između njegove ekipe i Zrinjskog.

U susretu 21. kola WWin lige BiH, Sloga i Zrinjski su podijelili bodove i susret u Modriči je završen rezultatom 1:1.

Nakon susreta, izjavu za Arenu je dao i Jagodić, koji je poručio kako je utakmica bila zanimljiva, te je dodao kako je njegov tim u prvih 20 minuta pokazao da je u ovom trenutku prilično ravnopravan protivnik Plemićima. 

– Zanimljiva utakmica. U prvih 20 minuta smo pokazali da smo u ovom trenutku prilično ravnopravan protivnik sa Zrinjskim. Ako neko misli da će kažnjavanjem nešto riješiti, svi akteri današnje utakmice nisu bili na nivou. Da su svi bili na nivou, bila bi bolja utakmica, ne bi bilo ove nervoze i utakmica bi išla nekim sasvim drugim tokom. Moji igrači su heroji. Vratili smo se, ima nepunih 60 sati kako smo doputovali u Doboj iz Posušja. Tamo smo primili gol u 94. minuti, a sada smo dali u 91. Mislim da nam se to pomalo vratilo jer pošteno radimo, poručio je Jagodić, pa dodao:

– Ovo je skup bod. Još skupljamo bodove za opstanak u ligi. Dva crvena kartona dobiti danas, ja ne znam iz čega nađe iz veselja da Batar bude isključen. U svakom slučaju, mislim da je bod zaslužen. Teren je takav kakav je, ambijent je bio dobar. Već sutra zaboravljamo ovu utakmicu, jer ne vrijedi okretati se za onim što je prošlo. Nama još nedostaju tri-četiri boda za siguran opstanak. Igramo naredni meč u utorak, opet nećemo imati vremena za odmor. Danas sam čuo da navodno nema pete ekipe koja se može uključiti u borbu. Ovo je nešto što i jedni i drugi trebamo brzo zaboraviti, jer ovo je nepotrebno da bude na fudbalskim utakmicama.

Podsjetimo, u narednom kolu će Sloga igrati protiv Širokog Brijega.


sport1.oslobodjenje.ba