Vlatko Glavaš se oglasio povodom zakazivanja prijateljske utakmice protiv Rusije: SNSD i HDZ su preuzeli N/FS BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije

Nekadašnji kapiten Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš oglasio se povodom posljednjih dešavanja u Nogometnom savezu i zakazivanja prijateljske utakmice protiv Rusije.

– Posljednja dešavanja u Nogometnom savezu BiH, najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli Nogometni savez BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije. To se dešava kada u Nogometnom savezu imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije, rekao je Vlatko Glavaš, pa nastavio:

– Tada i protiv svoje volje morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim je da riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini. Nogometni savez mora biti vraćen u ruke onih koji Bosnu i Hercegovinu vole.


sport1.oslobodjenje.ba

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!

Supported by TNT Grupacija