Vraća li se Zvonimir Kožulj u ekipu nakon odlaska Krunoslava Rendulića?

Mario Ivanković će zvanično voditi Zrinjski do daljnjeg. Ivanković se nada da bi on i stručni štab mogli biti trajno rješenje, ali prvo želi da odradi posao koji se od njega očekuje, pa onda šta bude.

– Normalno, ako bude sve u redu možda i nećemo, ali imamo razloga da vjerujemo da smo mi ti koji ćemo nastaviti. Tu smo, daćemo sve od sebe da bude što bolje. Poslije, šta će se desiti, manje je bitno, rekao je Mario Ivanković.

Potom je govorio i o igračkom kadru, kao i povratku Zvonimira Kožulja u tim. 

– Svi znamo da je previše igrača, prevelik broj igrača otežava način rada, otežavaju pozitivnu atsmoferu, što je normalno, jer se moraju pojaviti nezadovoljni igrači. U narednih dan-dva ćemo probati nešto riješiti, probaćemo kroz par dana dovesti stvari na viši nivo, takva je situacija i sa Zvonetom. Ne znam koliko je poznato, ja sam najviše urgirao da se Zvone dovede tu. Nakon nagovaranja, pregovaranja, nevjere njegove u sebe, Zvone je došao tu. Ja sam prvi bio razočaran kada se desilo to što se desilo i na kraju je glavni krivac ispao samo trener, što je najlakše, a ima tu dosta stvari što su kumovale. Najlakše je odstraniti nekoga. Treba napraviti neku komunikaciju i kroz par dana nadam se da ću ja opet taj biti koji će sjesti sa Zvonetom da vidim situaciju i ako je on spreman na neke stvari koje ja tražim od njega, vrata su mu širom otvorena, a ako nije, neke se stvari jednostavno ne mogu dešavati. Treba napraviti neki razgovor, da se zna šta radi, kako, ako može i gdje može i ako se toga može pridržavati super, ako ne, mi možemo i bez Zvoneta i bez bilo koga.

 


sport1.oslobodjenje.ba