back to top

WWin liga: Jagodić kažnjen zbog komentarisanja suđenja

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je treneru Sloge Vladi Jagodiću kaznu od 1.000 KM, a zbog prekršaja vezanih za povredu kodeksa ponašanja na utakmici između Sloge i Zrinjskog (1:1), odigranoj 2. marta u Modriči, objavljeno je danas u Službenom glasniku NSBiH

Disciplinska komisija NSBiH reagovala je na osnovu prijave Komiteta za sudije i suđenje NSBiH, prenosi Faktor.

Trener Sloge je poslije remija bio nezadovoljan sudijskim odlukama.

“Žao mi je što je na kraju ovako ispalo. U prvih 20 minuta pokazali smo da smo prilično ravnopravan protivnik sa Zrinjskim. Nismo uspjeli postići gol, imali smo stativu… Ono čega sam se najviše plašio, i zato sam i rekao, nema veze, ako neko misli da će kažnjavanjem nešto riješiti, ali nisu svi akteri današnje utakmice bili na nivou. Da su bili na nivou svi, bila bi bolja utakmica i ne bi bilo nervoze”, rekao je Jagodić i dodao:

“Moji igrači su heroji. Vratili smo se prije nepunih 60 sati iz Posušja. Tamo smo primili gol u 94. minuti, a sada dali u 95. minuti gol. Vratilo nam se, jer pošteno radimo i zaslužili smo to.Skup je ovo bod. Mi i dalje skupljamo bodove za opstanak u ligi. Ne znam iz čega nađe dva crvena kartona? Od slavlja da Batar bude isključen? Imat ćemo problema u narednim utakmicama, jer stiže i Kup, revanš”.


sport1.oslobodjenje.ba