Zanimljivi podaci: Koje je najduže pojedinačno gostovanje u narednoj sezoni Premijer lige?

Klubovi sa sjevera naše zemlje u sezoni 2023/24 najduže će putovati na gostovanja, prenosi Instagram stranica plbih.korner.

Neslavan rekord da najduže putuje na gostovanja pripao je ekipi Zvijezde 09, koja će na putu za gostovanja kroz Bosnu i Hercegovinu provesti preko 2500km.

Nešto kraće od kluba iz Semberije putovati će ekipa banjalučkog Borca, a da bi pratili svoj klub na svim gostovanjima u regularnom dijelu sezone, navijači Borca trebali bi preći preko 2200 km.

Privilegiju da najkraće putuju na gostovanja u sezoni 23/24 imati će navijači konjičkog Igmana, a da bi pratili svoj klub na svim gostovanjima u prosjeku bi trebali preći 120 km, ili ukupno 1316 km.

*Koje je najduže gostovanje u Premijer ligi 23/24?

Susret između dva nova premijerligaša Zvijezde 09 i GOŠK-a predstavlja najduže pojedinačno gostovanje svih klubova u ovosezonskoj Premijer ligi (339 km).

Osim ovog gostovanja, Zvijezda 09 će putovati na još 2 daleka gostovanja u Hercegovini, i to protiv Posušja (322 km) i Širokog Brijega (318 km).

*Koje je najkraće gostovanje u Premijer ligi 23/24?

Susret između Sarajeva i Željezničara predstavlja najkraće gostovanje u Premijer ligi, a udaljenost između dva stadiona iznosi 4.7 km.

Tačno 2 km više (6.7 km) preći će navijači Veleža, odnosno Zrinjskog da bi pratili svoj klub na gostovanju kod gradskog rivala.

Udaljenosti su određene najkraćom rutom koristeći Google karte (od stadiona do stadiona).

*Zvijezda 09 u ovosezonskoj Premijer ligi bit će domaćin na Gradskom stadionu u Bijeljini.


sport1.oslobodjenje.ba