Zeljković otkupio dresove bh. fudbalera i pomogao fond za liječenje bh. građana

 

Zeljković je ličnim sredstvima otkupio sve dresove fudbalera koji su izabrani među najboljih 11 prethodnog prvenstva i na taj način donirao 5.500 KM fondu za liječenje bh. građana.   

“Bolest ne pita ni za ime, ni za prezime, a svjesni su toga svi ljudi u Bosni i Hercegovini, posebno sportisti, koji su okupljeni oko Fonda “Sportisti za život”, kojeg su, zajedno sa Pomozi.ba osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović.

Od jučer, dio naše velike sportske porodice je i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, koji je na zatvorenoj aukciji ponudio najveći iznos za dresove najboljih igrača Premijer lige BiH, izabranih u manifestaciji “Kristalnih 11”, koju je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera BiH.

Predsjednik NS/FS BiH tako je podržao fond za liječenje bh. građana u iznosu od 5.500 KM, otkupivši potpisane dresove Osmana Hadžikića (Velež), Elvira Durakovića (Igman/Sarajevo), Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića, Josipa Barišića (Zrinjski), Nikole Ninkovića (Borac), Semira Štilića (Željezničar), Dala Varešanovića (Sarajevo), Mirsada Ramića (Igman), Nermina Haskića (Velež) i Nemanje Bilbije (Zrinjski).

Spomenute igrače su izabrali svi premijerligaški igrači iz BiH, a dvojica od nabrojanih su dobili im pozive u “A” reprezentaciju BiH, gdje su se lično zahvalili predsjedniku bh. kuće fudbala, na velikodušnoj gesti, prenosi scsport.

Ranije, tokom ove godine, NS/FS BiH i Udruženje Pomozi.ba potpisali su Memorandum o saradnji, koji podrazumijeva zajedničko djelovanje u humanitarnim projektima, a predsjednik saveza Vico Zeljković otišao je i korak dalje, te je vlastitim sredstvima odlučio pomoći liječenje bh. građana”, saopćeno je na stranici NSBiH.


sport1.oslobodjenje.ba