back to top

Zeta stvara novi tim pod vođstvom Batrovića

Prvi šampion nezavisne Crne Gore Zeta nakon 16 prvoligaških sezona igraće u Drugoj ligi.

Ekipa koja nije uspjela da u uzbudljivom finišu šampionata sačuva prvoligaški status u protekloj sezoni pretrpjela je korjenite promjene i u toku je stvaranje novog znatno podmlađenog tima koji će pokušati da izbori ekspresan povratak u društvo najboljih.

Iskusnog šefa stručnog štaba Dragoljuba Đuretića zamijenio je nekadašnji napadač Zete i beogradskog Radničkog Dejan Batrović, kome u radu pomažu Velibor Matanović i trener golmana Saša Ivanović.

“Počeli smo pripreme prije dvije sedmice sa potpuno novim timom. Još, međutim, nismo definisali kompletan igrački kadar, jer na probi je puno fudbalera koje testiramo kroz kontrolne utakmice. Tokom ove sedmice sve bi trebalo da bude definisano. Neki su zadovoljili a neki tek treba da se potvrde. Očekujemo da nam se priključe dva-tri fudbalera iz Iskre i Dečića, koji bi igrali za nas na dvojnu registraciju”, ističe novi šef stručnog štaba Zete Dejan Batrović.

Golubovčani su već odigrali nekoliko prijateljskih mečeva i bez obzira na postignute rezultate nagovijestili da će sa izuzetno podmlađenim sastavom biti konkurentni u drugoligaškom takmičenju.

“Izgubili smo od Koma 0:1, pa se sastali u Ulcinju sa Otrantom koji nas je poslije velike borbe savladao sa 3:2. Mogli smo i puno bolje proći protiv Ulcinjana, jer smo kod rezultata 0:0 propustili pet zicera. Da su naši mladi napadači bili precizni krajnji ishod bio bi sasvim drugačiji. Slijede novi prijateljski dueli a već u srijedu 27. jula od 18 sati bićemo gosti Podgorice na DG Areni. Očekujem bolji učinak svojih izabranika”, kazao je Batrović.

Na startu nove sezone u Drugoj fudbalskoj ligi Zeta će biti gost Mladosti.

tekst: Željko Šoć

cgsport.me