Zlatan se odmah bacio na posao: Ovo su TRI STVARI kojima će se baviti u Milanu

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan gde će biti “operativni partner” i “viši savetnik vlasnika i uprave”. Iako je reakcija navijača zasad većinom pozitivna, ima i onih kojima nije jasan ovaj potez uprave kluba.

Milan je nedavno promenio korporativnu strukturu, menadžere, komercijalnu politiku i ciljanu publiku. To znači da je Zlatan stigao u pravom trenutku.

Da su Rosoneri u svojevrsnoj tranziciji politike, jasno je dala do znanja i izjava trenera Stefana Piolija nakon pobede protiv Njukasla u utorak.

Moramo se takmičiti u Evropskoj ligi s nadom da možemo osvojiti evropski trofej, iako je jasno da je manje vredan (od Lige šampiona). I dalje je to trofej koji nam nedostaje, kazao je Pioli.

Gazeta delo Sport izdvaja koje su tri stvari potrebne da bi se balansiralo između uspešne sezone u Seriji A i osvajanju evropskog trofeja.

Prva je entuzijazam koji je nedostajao u poslednjem razdoblju loših rezultata i velikog broja kritika. Ibrahimović u tome može biti faktor.

Neće, naravno, biti samo motivator, nego iz njega dolazi i mentalitet pobednika koji je u ovom trenutku potreban ekipi.

Drugi faktor su povrede koje su ove sezone naterale italijanskog stratega da utakmice priprema s 13-14 dostupnih igrača. U takvoj situaciji teško je računati na neka velika postignuća. No sada su se oporavili Benaser, Leao i Okafor koji će svakako dati svoj doprinos u povratku na pobedničke staze.

Treći faktor koji izdvaja ugledni italijanski list je, naravno, igra.

– Milan je takođe pokazao da ima problema u Njukaslu, u prvom poluvremenu bili su očigledno inferiorni u smislu intenziteta i fizikalnosti, gotovo nikad nisu uspeli pobeći pritisku i pronaći igru ​​za povezivanje igre od veznog reda prema gore, pišu Italijani.

www.sportskacentrala.com