back to top

(ZVANIČNO) Rođeni predstavili novo pojačanje: Iranski fudbaler potpisao za Velež

Iranski fudbaler, Aref Gholami, danas je i zvanično postao novi fudbaler Veleža.

Ovu vijest su potvrdili Rođeni putem svog zvaničnog Facebook profila, a Gholami je predstavljen u prisustvu predsjednika UO mostarske ekipe, Senada Kevelja.

Gholami je rođen 19. aprila 1997. godine u Gorganu, a sa Veležom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te među Rođene stiže kao zamjena za Brunu de Oliveiru, koji je otišao u južnokorejski Gwangju.

Iranac je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Sepahan FC, u kojem je i debitovao za prvi tim, da bi svoj fudbalski razvoj nastavio u renomiranim iranskim klubovima Zob Ahan, Foolad, a onda je nastupao za ekipu Esteghlal FC, za koju je ukupno zabilježio 96 nastupa, postigavši pritom dva pogotka, uz upisanu jednu uspješnu asistenciju.

Upravo je sa ovim klubom, uz redovne nastupe u Azijskoj Ligi prvaka, uspio osvojiti prvu šampionsku titulu Irana, te u sezoni 2022./23., i Superkup ove zemlje.

Prošao je sve omladinske reprezentativne kategorije Irana, a za A reprezentaciju Irana debitovao je u Azijskim kvalifikacijama sa Svjetsko prvenstvo u utakmici protiv Južne Koreje.

Ono što je zanimljivo, a vrijedi spomenuti, to je da je Gholani bio u kadru reprezentacije svoje zemlje i krajem novembra 2020. godine, kada je, u prijateljskom susretu, reprezentacija Irana savladala našu reprezentaciju rezultatom 2:0.


sport1.oslobodjenje.ba