(ZVANIČNO) Sloga dovela pojačanje iz Zrinjskog

Devetnaestogodišnji napadač Zrinjskog, Adnan Berbić, došao je u dobojsku Slogu na pozajmicu do kraja sezone.

Sloga je i zvanično predstavila Berbića kao svog novog igrača, a na predstavljanju Berbić ističe da misli da je Sloga pravo mjesto za dolazak za mladog igrača kako bi se razvijao.

– U Slogu sam došao na pozajmicu iz Zrinjskog zbog iskustva igranja seniorskog fudbala. Mislim da je Sloga idealna prilika za razvijanje u seniorskom fudbalu i mislim da ću sa klubom moći mnogo toga napraviti, rekao je Adnan Berbić na predstavljanju, te dodao:

– Pratio sam u prošloj sezoni Slogu. Igrao sam juniorsku ligu, pratio seniorski nogomet. Znam Danila Šipovca koji je bio u Zrinjskom, i znam ove mlađe momke koji su igrali protiv mene u juniorskoj ligi i mislim da neće biti problem uklopiti se.

Očekuje Berbić golove u Slogi.

– Vjerujem da je Sloga sada imala malo teži raspored pošto su bile sve gostujuće utakmice. Sada idu tri domaće utakmice gdje bismo trebali osvojiti što više bodova i osigurati pozitivan nastavak sezone. Nadam se da će biti golova, vjerujem da će biti i vjerujem da ću pružati dobre partije.

Zadovoljan zbog dolaska Berbića u klub je i trener Dobojlija, Vlado Jagodić.

– Mi smo želili Adnana i na početku pripremnog perioda za ovu sezonu. Imali smo konkretne razgovore sa Zrinjskim, ali u tom momentu Zrinjski je imao planove da ga zadrži. Mi smo to dobronamjerno prihvatili i krenuli svojim putem. Sada se dogodilo da u finišu prelaznog roka ponovo imamo konrakt i da ono što je bilo planirano na početku pripremama došlo na razmatranje u ovom trenutku. Znamo kako smo startali, ja sam nekoliko puta ponavljao da mi ekipa bude efikasnija nego prošle godine, ali se pokazalo da nismo ni blizu mojih očekivanja. Znate da smo počeli pripreme sa dva klasična napadača, Vidićem, koji je dobro startovao i Uglješa Stevanović kojeg smo pozajmili Radniku. Morali smo brzo reagovati. Gospodin Šulenta je bio u stalnom kontaktu sa nama i napravili smo da Adnan dođe nama do kraja prvenstva na pozajmicu.Zadovoljan sam da smo dobili mladog igrača, zaštićeno godište, na poziciji gdje to nismo imali. Mi imamo dosta mladih igrača na svim pozicijama, ali u najisturenijem dijelu tima nismo imali i to sada imamo u Adnanu. Smatram da smo dobili potentnog igrača koji će vrlo brzo pokazati da je ovo opravdano. Ne želim da mu stvaram pritisak, ali želim da shvati da ima veliku priliku ovdje.

 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!