back to top

(ZVANIČNO) Talentovani omladinac potpisao profesionalni ugovor sa Veležom

FK Velež danas je putem svoje zvanične stranice potvrdio kako je potpisao profesionalni ugovor sa talentovanim omladincem, a riječ je o Mahiru Bešiću. Ugovor za dres Rođenih će ga vezati do ljeta 2027. godine.

Mahir Bešić rođen je 23. marta 2007. godine u Gračanici. Svoje prve fudbalske korake napravio je u Fudbalskom klubu Tuzla City, a njegove igre u tuzlanskom timu i nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju je do sada odigrao četiri utakmice, nisu prošle nezapaženo.

Sredinom 2022. godine, Bešić je došao u Mostar i postao član kadetske selekcije Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”. 

U tekućoj sezonjli, kao standardni kadetski prvotimac upisao je 23 nastupa u kojima je čak u 14 navrata uspijevao zatresti mrežu protivnika, a svojim partijama uspio se izboriti i za jedan nastup u dresu juniora Rođenih.

– Sigurni smo da će ovaj trenutak predstavljati značajan dan u životu ovog talentovanog mladog igrača, ali mu i biti značajan podstrek kako bi u narednom periodu radio još jače u ostvarenju svog punog potencijala. Našem Mahiru čestitamo na potpisu ugovora, želimo puno sreće, vrijednog rada, i zajedničkog uspjeha u crvenom dresu, navodi se u saopštenju Rođenih. 


sport1.oslobodjenje.ba