Zvezda Juventusa u raljama zavisnosti: “Dužan sam milione, prete da će mi slomiti noge”

Nikolo Fađoli neće više igrati fudbal ove sezone. Ovaj 22-godišnji vezista Juventusa suspendovan je na sedam meseci zbog klađenja na ilegalnim platformama.

Danas su italijanski mediji objavili deo njegovog svedočenja italijanskim istražnim organima.

“Najgore razdoblje je bilo u martu i aprilu ove godine. Na utakmici protiv Sasuola napravio sam tehničku grešku i bio sam zamenjen. Prilikom izlaska sam plakao zbog dugova – oni su u septemru 2022. godine bili 250.000 evra, a u tom trenutku su došli do 2,7 miliona. Noćima nisam spavao zbog toga.”

Fađoli je objasnio kako je sve počelo u leto 2021. dok je bio na pripremama mlade italijanske reprezentacije.

“Video sam kako se Sandro Tonali kladi, ne znam na koji sport. On mi je objasnio kako se mogu i ja uključiti, a da tragovi ne budu vidljivi. Od tada sam se počeo kladiti, a i ostali su to radili. Nisam se brinuo zbog toga što je to ilegalno, a Tonali mi je i registrovao prvi račun.”

Ubrzo je Fađoli bio na gubitku, a dugovi su sve više rasli.

“Nisam mogao povući više novca sa svog računa koga kontroliše moja majka pa sam počeo pitati saigrače da mi pozajme novac. Oni nisu znali zbog čega im tražim pozajmicu, rekao sam im da mi treba da kupim nekoliko Roleks satova. Još uvek dugujem Federiku Gatiju 40.000 evra, a dužan sam i Radu Dragušinu,” ispričao je 22-godišnji vezista i dodao:

“Kako bih platio svoje dugove, ponekad bih kupio Roleks satove. Nekada bi ih sam odneo ljudima kojima sam dugovao novac, a nekada bi ih ja platio, a oni bi ih pokupili u prodavnici. Kada ne bih platio na vreme, počele su stizati pretnje. U prvoj mi je rečeno da će mi polomiti obe noge.”

Inače, Fađoli u Juventusu godišnje zarađuje oko 1,8 miliona evra.

www.sportskacentrala.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo...

Podijelite ga s prijateljima!