back to top

Obradović sumirao utiske posle ubedljivog poraza na startu Evrolige

Košarkaši Partizana neće po dobrom pamtiti povratak u Evroligu, nakon što su na povratničkom debiju doživeli ubedljiv poraz na gostovanju Albi u Berlinu.

Trener crno-belih Željko Obradović pohvalno se izrazio o protivniku nakon meča.

Zaista želim da pohvalim Albu koja je istinski odigrala sjajan meč. Od prve do poslednje sekunde sa vrlo jasnim idejama koje su sproveli u delo. Igrali su kao tim, imali su 31 asistenciju. Bez ikakve dileme, presudila je prva deonica. Posle toga im je sve bilo lakše, konstatovao je Obradović.

Prekaljeni stručnjak prokomentarisao je i činjenicu da se Partizan vratio u Evroligu posle mnogo godina.

Ovo je prva utakmica za moj klub posle dugo vremena. Ovo je tek početak takmičenja, naravno ovu utakmicu moramo da iskoristimo da napredujemo. Igramo svake nedelje protiv sjajnih timova. Takva je Alba. Sve su kaznili, rekao je najtrofejniji trener ovog takmičenja.

Presudna je svakako bila druga četvrtina, kada je usledila neverovatna serija nemačkog tima, i u kojoj su na kraju postigli čak 28 poena.

Jedina zamerka za moj tim je druga donica kada smo imali samo jedan faul. To je nedopustivo ako želite da se borite za utakmicu. To bila deonica kada smo primili 28 poena. Takve stvari ne smeju da se ponavljaju, jasan je bio Partizanov strateg.

www.sportskacentrala.com