Al-Tuwaijri o onome što smatra sramotom: Ne želim stvoriti probleme ni sebi ni klubu…

“Planovi se nisu promijenili, ali neću te stvari dijeliti sa medijima”,

“Ponosan sam na njihov trud, mislim da su danas odigrali najbolju utakmicu otkad sam tu. Bili su mnogo bolji od protivnika koji se smatra jačim od nas. Stvorili su više šansi. Mnogo ljudi kritikuje moj tim, ali mislim da je danas na te kritike odgovoreno dobrom igrom. Mislim da smo bili mnogo bolji tim, a protivnik je dao gol iz jedne šanse. Te stvari nekad naprave razliku, kao što je bilo večeras. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili naročito bolji, a imali smo svoje šanse i u drugom dijelu. Sve drugo je sramota”, istakao je Abdulhakeem Al-Tuwaijri, dodavši:

“Moj tim nije sramota, ponavljam, riječ sramota i moj tim ne mogu u istu rečenicu. Na njh sam ponosan. Dalje neću objašnjavati, ne želim ni sebi ni klubu stvoriti probleme”.

Istakao je da je svjestan gdje je došao.

“Svjestan sam gdje sam došao i koliko je Željo velik klub, znam šta znači ljudima Željo i ponosan sam na to. I vi radite svoj posao, ali uvijek ima dobrih i loših mišljenja novinara, neka mišljenja imaju smisla. Ako sam pričao na telefon tri sekunde ne znači da nisam pratio utakmicu”, poručio je Al-Tuwaijri.

Pohvalio je i Manijake.

“Navijači su najvažnija karika kluba, a ovdje navijači poštuju Želju. Velika je podrška navijača tu su u najtežim trenucima. Moj prijatelj je bio kad se radio stadion, koreografije su danas bile vrhunske. Navijači su uvijek tu.”


sport1.oslobodjenje.ba