Aleksandar Ignjatović: Na Tušnju smo dobijali i Želju i Sarajevo, svi su padali redom

Iskusni defanzivac, Aleksandar Ignjatović, u razgovoru za portal MeridianSportBH je, između ostalog, govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali je progovorio i o povratku u redove tuzlanske Slobode.

On iza sebe ima zaista živopisnu fudbalsku karijeru. Put ga je vodio od niškog Radničkog, Borca iz Čačka, Feyenoorda, Honveda, Novog Pazara, albanske ekipe KF Laci, Rudar Prijedora, pa sve do Slobode.

– Karijeru sam započeo u Radničkom iz Niša, da bi svoju fudbalski put nastavio u Borcu iz Čačka, a sa kojim sam igrao Ligu Evrope protiv Ajaxa. Upravo su me tu vidjeli skauti Feyenoorda. Ubrzo nakon toga sam se preselio tamo, potpisao za klub i tu sam bio nekih godinu dana, prisjetio se svojih početaka Ignjatović, pa dodao.

– U tom klubu sam dosta toga naučio, stekao prvo internacionalno iskustvo. Dijelio sam svlačionicu sa Wijnaldumom, a tu su bile, također, zvijezde poput Royja Makaayja, Jona Dahla Tomassona, Giovannija van Bronckhorsta. Zaista fenomenalno iskustvo nosim iz tog kluba gdje sam bio u jednoj, slobodno mogu reći, top evropskoj ekipi po svim parametrima.

Poslije godinu dana u Feyenoordu, Ignjatović se vratio u Borac, te ga je put potom vodio od Honveda, Radničkog iz Niša, gdje je sve i počelo, Novog Pazara i ljeta 2017. godine, kada je po prvi put došao u Slobodu.

Kada je u pitanju moj prvi dolazak u Slobodu, isti pamtim u zaista lijepom svjetlu. Tu sam proveo neke dvije godine tokom kojih je ekipa bila stabilni premijerligaš. Na Tušnju smo dobijali i Želju i Sarajevo, svi su padali redom, istakao je Ignjatović, pa dodao:

Nosim divna sjećanja iz tog perioda zbog čega sam se u prvu ruku i vratio u klub, jer sam prepoznao da je Sloboda veliki bosanskohercegovački klub koji se sada ne nalazi tu gdje mu je mjesto, ali sam siguran da će se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine tokom skorije budućnosti.

Zbog čega se ponovo vratio na Tušanj, Ignjatović je poručio kako je prepoznao da se u Slobodi nešto pozitivno dešava.

– Do ponovne saradnje je došlo tako što me je još u decembru mjesecu prošle godine kontaktirao Senad koji me je pozvao da dođem. I u javnost je tada procurila ta informacija da bih se mogao vratiti na Tušanj, da bi me trenutna Uprava kluba ponovo kontaktirala, te sam se sa istom veoma brzo dogovorio oko samih uslova. Prepoznao sam da se u Slobodi nešto pozitivno dešava i siguran sam da ćemo se, ukoliko budemo imali fudbalske sreće, već ove godine vratiti u Premijer ligu BiH, kazao je Ignjatović. 

Kompletan intervju Ignjatovića za gore spomenuti portal možete pročitati na ovom linku.

Podsjetimo, Sloboda je prvi dio aktuelne sezone završila kao lider Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, te se u klubu nadaju da će tako i ostati do kraja prvenstva, čime bi nakon samo jedne takmičarske godine, izborili povratak u elitno fudbalsko društvo naše zemlje.


sport1.oslobodjenje.ba