Bivši fudbaler Sarajeva zgrožen: Gigović se pozdravlja sa ljudima iz Borca, igrače Sarajeva istjerali sa stadiona

Borac i Sarajevo odmjerili su snage u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH, a utakmica je završena rezultatom 1:1 i to nakon što su Banjalučani u sudijskoj nadoknadi postigli gol iz očiglednog ofsajda. 

Sudijske krađe u korist Borca, a na štetu drugih klubova postale su uobičajena stvar u posljednjih nekoliko sezona, no nijedna nije podigla prašine koliko ova.

O svemu se sada oglasio i nekadašnji igrač Bordo kluba Perica Ivetić koji je putem Instagram storyja objavio niz poruka:

– Na početku utakmice sudija koji nije u protokolu za utakmicu dolazi na službeni ulaz i stoji kod tunela, pozdravlja se sa judima iz uprave Borca, a taj sudija je Gigović. Ni to nisam vodio nigdje osim kod nas, napisao je Ivetić i nastavio:

I možda za kraj, igrači Sarajeva koji su manje ili nisu uopšte igrali, imaju trening i, naravno, čovjek koji radi na stadionu ih je istjerao i rekao da imaju pomočni teren za trčanje. Bruka i sramota. Mislim da nije problem i neće nikad biti problem u Banjaluci i ljudima, jer tu ima jako dobrih ljudi, već u ovoj grupi koja nažalost vodi i odlučuje. Seljački maniri i veliki primitivizam tu vlada, nažalost.


sport1.oslobodjenje.ba